UFC

UFC Vegas 53: Vera u krvavom ratu pobijedio Fonta

Marlon Vera

 Screenshot(youtube, Ufc)
UFC ni ovaj put nije razočarao!

Sinoć smo svjedočili jednom krvavom ratu između dvojice predvodnika glavne borbe večeri. Borba nije završila nokautom, ali mogli smo vidjeti višestruki "knockdown" od strane Marlona Vere koji je nakon 5 sjajnih rundi pobjedu odnio jednoglasnom sudačkom odlukom.

Vera je više puta bio jako blizu tome da završi borbu, ali Font se uvijek nekako uspijevao oporaviti i ostati kompetitivan unatoč tome što mu je lice bilo krvavo i natečeno, a šteta koju je primao ogromna. Suci su borbu bodovali s 48-47, 49-46 i 49-46 i tako je Vera došao do svoje treće pobjede u nizu, nakon čega je u izjavi dočarao koliko mu to znači.

"Ovo mi znači sve na svijetu. Imam osjećaj da sve o čemu sam sanjao postaje stvarnost. Ovo je nevjerojatno, živim svoj san i uskoro ću postati prvak."

Font je prvu rundu započeo bolje, sjajno se kretao i uputio nekoliko dobrih kombinacija gdje je većinu svoje taktike bazirao na boksu. Također nije dao Veri da se približi tako da ga je svaki put kažnjavao dobrom desnicom i aperkatima čim bi Vera skratio distancu. Veru to nije obeshrabrilo te je svaki put odgovorio Fontu sa novim kombinacijama i "kickovima" čime je pokazao svoju ustrajnost i dobru pripremljenost na svaku situaciju. Svaki put kad se činilo da je Font preuzeo inicijativu i počeo voditi borbu, Vera bi se vratio s još više udaraca te pri kraju runde uvijek ostao aktivniji što se vidjelo krajem druge runde kada je Fonta prvi put bacio u "knockdown" i umalo završio borbu.

Font se u potpunosti oporavio u pauzi između druge i treće runde te ponovno borbu započeo visokim tempom i volumenom udaraca. Vera je na svaki njegov napad imao odgovor vežući kombinacije od 3 do 4 udaraca i preuzimajući inicijativu, da bi na kraju runde sve začinio još jednim "knockdownom", ovaj put letećim koljenom. Vera je serijom udaraca laktom pokušao završiti borbu, ali Fonta je spasilo zvono jer se sve to odvijalo nekoliko sekundi prije isteka treće runde.

Font se uspio oporaviti u pauzi između rundi, ali počelo se vidjeti da su dva "knockdowna" ipak uzela maha. Vera je u četvrtoj rundi postao još kreativniji te u jednom trenutku bacio kružni udarac nogom u glavu nakon čega su Fontove noge zaklecale prije nego se po treći put našao na podu. Vera je odlučio ne krenuti na "finiš", već ga je udarao "kickovima" u noge da bi sudac nedugo zatim borbu vratio na noge što je Font iskoristio za oporavak.

Kao i u svim prethodnim rundama Font je borbu započeo u nešto jačem ritmu, a Vera je odgovarao na sve njegove napade što je izgledalo kao repriza prethodnih rundi. Font je pokazao veliko srce jer se nije predavao unatoč tome što je u 3 navrata borba bila jako blizu prekidu, dok je Marlon Vera je i nakon pete runde izgledao kao da bi mogao odraditi još nekoliko takvih rundi.

Rezultate cijele priredbe pročitajte u nastavku članka.

UFC VEGAS 53 rezultati:

Marlon Vera def. Rob Font via jednoglasna sudačka odluka (48-47, 49-46 x2)
Andrei Arlovski def. Jake Collier via podjeljena sudačka odluka (27-30, 29-28 x2)
Joanderson Brito def. Andre Fili via TKO (udarci) - R1, 0:41
Grant Dawson def. Jared Gordon via submission (RNC) - R3, 4:11
Darren Elkins def. Tristan Connelly via jednoglasna sudačka odluka (30-27 x3)
Krzysztof Jotko def. Gerald Meerschaert via jednoglasna sudačka odluka (30-27 x3)
Alexandr Romanov def. Chase Sherman via submission (americana) - R1, 2:11
Francisco Figueiredo def. Daniel da Silva via submission (kneebar) -R1, 1:18
Gabe Green def. Yohan Lainesse via TKO (udarci) - R2, 4:02
Natan Levy def. Mike Breeden via jednoglasna sudačka odluka (29-28 x2, 30-27)
Shanna Young def. Gina Mazany via TKO (udarci) - R2, 3:11

Linker
25. travanj 2024 05:38