UFC

‘Umirovio sam se prije 15 godina, ali slomit ću ti vrat. Ja nisam lažni gangster, mogu te nasmrt prebiti!‘

Nate Diaz

 Ronald Martinez/Getty Images/Profimedia
Brendan Schaub žestoko je odgovorio na podrugljivu poruku koju mu je uputio Nate Diaz

Prošlog tjedna prenijeli smo tužnu i uznemirujuću priču koju je Brendan Schaub, u svom emotivnom izlaganju, plasirao o nekoć ponajboljem UFC-ovom teškašu Shaneu Carwinu, odnosno o egzistencijalnim i zdravstvenim problemima s kojima se danas susreće. Ta je priča naišla na empatiju u većem dijelu borilačke zajednice, no ne i kod Natea Diaza.

Borac iz Stocktona, naime, potaknut videom u kojem Schaub govorio o Carwinu, poručio je "Big Brownu" putem svog X profila da je - velika stara pi**a. Schaubu, dakako, takav komentar nije dobro "sjeo" pa je uzvratio Diazu "rafalnom paljbom".

"Ne događa mu se puno toga u životu. Nije plaćen za borbu s Jorgeom Masvidalom. Vjerojatno ne zna što da radi, a izgubio je i od Jakea Paula, što je veliki udarac za njegov ego. Stoga pretpostavljam da mora raditi ovakve stvari kako bi ostao relevantan", rekao je Schaub u svom podcastu pa nastavio u žestokom tonu: "Umirovio sam se prije 15 godina, čovječe. Uz to, društvene mreže...one nisu stvarne, a stvarno je to da ću te sj**ati. Nisam ovo tražio, ne želim ovo i ne radim na tome, ali, na kraju dana, ako uđe sa mnom u borbu, samo će jedan od nas izaći neozlijeđen, a to sam ja, i to svakog dana u tjednu, 365 dana godišnje. Slomit ću mu je**ni vrat!".

Schaub se tu nije zaustavio.

"Imam 111 kilograma, crni pojas, i u jednom sam trenutku bio među 10 najboljih UFC-ovih teškaša. Nisam izvan forme, ja sam je**na zvijer. Znam, pričam viceve, radim luda s*anja, napravio sam neke pogreške itd. Neki će reći da me nokautirao Antonio Rodrigo Nogueira, da se sada bavio kamionima, sve ja to shvaćam, ali na kraju krajeva, ja nisam civil poput ostalih siledžija koje ga okružuju. Ja nisam lažni gangster i ne tražim svađe, ja znam da sam tvrd, ne moram ići na Twitter i dokazivati se svaki dan jer sam nesiguran, ja to ne moram raditi", rekao je 41-godišnji Amerikanac pa dodao:

"Razlika između mene i tebe je u tome što kad bi ti počeo plakati zbog svog brata, koji ima CTE, ja bih te podržao, ne bih te napadao. To je ono što ja radim, to je ono što muškarci rade. Nisi ništa drugačiji od Colbyja Covingtona kad su takve stvari u pitanju. Sve je to lažno i nikoga ne zavaravate. Ti nisi tvrd, žestoki momci ne pišu po internetu o odraslom čovjeku koji ih može nasmrt prebiti".

Linker
22. listopad 2024 23:28