UFC

Henry Cejudo sastavio listu pet najvećih boraca u povijesti i objasnio zašto je ispred GSP-a

Henry Cejudo

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Bivši UFC-ov prvak dvaju različitih težinskih kategorija dao je zanimljivo objašnjenje

Rang ljestvice najvećih boraca u povijesti MMA-a, tema su koja nikad neće stati. Barem nekoliko puta godišnje, poteže se ta tema i uvijek dolazi do brojnih razilaženja u mišljenjima.

Tko pripada u top 5? Je li Jon Jones najveći borac u povijesti ili je to možda Georges St-Pierre? Nitko se nije umirovio neporažen kao Khabib Nurmagomedov, možda bi on trebao biti najveći borac na svijetu. Uglavnom, pregršt je različitih teorija, a Henry Cejudo posljednji je u nizu koji se dotaknuo te teme.

''Triple C'' sebe voli okarakterizirati kao najvećeg sportaša u povijesti borilačkih sportova. Pojasevi u dvije različite UFC kategorije te zlatna olimpijska medalja u hrvanju slobodnim stilom, realno su poprilično jaki argumenti. Međutim, kad su u pitanju najveći MMA borci u povijesti, Cejudo sebe ne vidi kako najboljeg, no svrstao se poprilično visoko.

Jon Jones, Demetrious Johnson, Anderson Silva, Henry Cejudo, Georges St-Pierre. Tako glasi top 5 najvećih boraca u povijesti prema Cejudovom mišljenju. Dakle, Jones je najveći ikad, a sebe je svrstao na četvrto mjesto. Uvrštavanje sebe ispred GSP-a, izazvalo je brojne reakcije, a Cejudo je odlučio objasniti zašto se smatra većim borcem od Kanađanina.

''To je mojih top 5. I znate što, puno sam o ovome razmišljao Schmo (obraća se osobi koja ga intervjuira, op.a.). Ja sam zapravo na četvrtom mjestu. Prije sam postavljao GSP-a na to mjesto, ali ja sam četvrti, samo iz razloga jer sam oba meča za pojas osvojio protiv dvojice najvećih. To što je Bisping držao titulu u to vrijeme, ne znači da je on bio najbolji na svijetu.'', objasnio je Cejudo.

''Triple C'' smatra kako je GSP osvojio pojas srednje kategorije protiv borca koji zapravo nije bio najbolji u toj kategoriji, dok za sebe smatra da je morao savladati one najbolje. Međutim. pojas bantam kategorije osvojio je savladavši Marlona Moraesa, borca koji definitivno ne pripada najvećima u povijesti, čak je daleko i od Bispingova statusa. Međutim, Cejudo je pojas u bantamu branio protiv Dominicka Cruza, a tu se več radi o ponajvećem bantamašu u povijesti. Cejudo je u nastavku razgovora pojasnio svoj argument.

''Ja sam pobijedio doslovno najbolje tipove na svijetu, trojicu koja će biti u Kući slavnih, pobijedio sam u posljednja četiri nastupa. Demetrious Johnson, T.J. Dillashaw i Dominick Cruz. Moram se uvrstiti na planinu s najvećima. Prije sam imao više mišljenje o GSP-u. Ali u realnosti, mislim da je on samo dobro birao, uz svo dužno poštovanje za legendu. Dakle, moram ga staviti na peto mjesto.''

Linker
21. travanj 2024 09:01