UFC

(VIDEO) Ilia Topuria zastraujuć je borac: Prisjetimo se kako je nedavno nokautirao Volkanovskog i skinuo ga s UFC-ovog trona!

 Ilia Topuria knocks vs. Alexander Volkanovski 

 Sean M. Haffey/Getty images/Profimedia
Dok čekamo današnju UFC 308, prisjetimo se kako je Topuria nedavno nokautirao Volkanovskog

Mjesecima je Ilia Topuria najavljivao kako će nokautirati Alexandera Volkanovskog i oduzeti mu titulu u perolakoj kategoriji. Govorili su mu svi tada da je umišljen, da je nerealan i da ima deluzije, no kada su se vrata kaveza zatvorila, bilo je jasno da će uistinu i ispuniti svoje riječi.

Nokautom u drugoj rundi slavio je Topuria i tako Volkanovskom uistinu oduzeo titulu u perolakoj kategoriji, a za prvog izazivača dobio je vjerojatno drugog najboljeg borca u kategoriji i bivšeg prvaka, Maxa Hollowaya. Pokazao je UFC kako nema namjeru štedjeti Topuriju i davati mu lake mečeve, što se do sada pokazalo idealnim.

Svašta je neki dan na javnom treningu demonstrirao Topuria. Osim fenomenalnih boksačkih vještina, demonstirao je i da mu u hrvanju i parteru teško tko može parirati – svog brata Alexandrea bacao je ‘‘suplexom‘‘, pokazao izuzetne vještine u parteru, tako da je jasno da se radi o jednom kompletnom borcu koji je elita u svakom segmentu borbe.

Međutim, iskustvo Maxa Hollowayja nešto je s čim se ne može pohvaliti puno boraca, a pogotovo kada govorimo o iskustvu borbe na pet rundi. Samo jednom u svojoj karijeri Topuria se borio pet rundi, i to lani protiv Josha Emmetta, a mora se priznati da je i tu izgledao fenomenalno.

Ultimativno pitanje postavlja se večeras – hoće li presuditi mladost i eksplozivnost Topurije, ili pak iskustvo i volumen Maxa Hollowayja. Tko će pobijediti, ne znamo, no ono što je sigurno jest da nas čeka jedna fenomenalna borba. Dok čekamo današnju UFC 308, prisjetimo se kako je Topuria nedavno nokautirao Volkanovskog:

Linker
26. listopad 2024 21:52