UFC

Unatoč uvjerljivom porazu, Nurmagomedov će dati Seanu O‘Malleyju priliku za naslov

Sean O‘Malley

 Carmen Mandato/Getty images/Profimedia
Poznati menadžer Ali Abdelaziz smatra da je Sean O‘Malley i dalje najveća borba u UFC-ovoj bantam kategoriji

Sean O‘Malley je izgubio svoj bantam naslov prvaka od Meraba Dvalishvilija jednoglasnom odlukom sudaca u glavnoj borbi UFC-a 306. Kasnije je otkriveno da je O‘Malley pretrpio ozljedu deset tjedana prije borbe i da će 3. listopada biti podvrgnut operaciji.

Abdelaziz očekuje da će njegov borac, Umar Nurmagomedov, dobiti sljedeću priliku za naslov. Ako pobijedi, Abdelaziz želi da se Nurmagomedov u svojoj prvoj obrani naslova bori protiv O‘Malleya, unatoč uvjerljivom porazu kojeg je Amerikanac pretrpio.

"Volio bih da Sean O‘Malley napravi ovo: uzme koliko god vremena želi za oporavak, a vjerujem da će Umar pobijediti Meraba, i nakon toga će mu Umar dati priliku za naslov, čak i nakon poraza", rekao je Abdelaziz za ESPN. "Mislim da je Sean O‘Malley jedna od najvećih zvijezda u sportu. Ovo je posao u kojem se zarađuje novac, i mislim da O‘Malley zaslužuje priliku za naslov čak i nakon poraza."

"Znate zašto? Jer Sean O‘Malley zarađuje novac svima u diviziji. Ne Merab. Još uvijek ne ni Umar. Ali Umar hoće, jer ima podršku dvije milijarde ljudi. On će biti drugi Khabib (Nurmagomedov). Ne govori puno. Treba malo više pričati kao Khabib, ali Umar je poseban."

Abdelaziz je pojasnio da će se Nurmagomedov boriti protiv bilo koga koga UFC ponudi, ali tvrdi da bi borba s O‘Malleyem privukla najveću publiku.

"Umar će se boriti protiv bilo koga, može biti Petr Yan ili Figueiredo, ali ovo je posao o zarađivanju novca. Ali Sean O‘Malley – nikoga nije bilo briga za bantam kategoriju prije njega", dodao je Abdelaziz. "Mora mu se odati priznanje. Ne poznajem Seana O‘Malleya, nismo prijatelji, nemam rozu kosu, ali dečko je donio mnogo ‘hypea‘ u diviziju."

"Kako mu ne dati priliku za naslov nakon poraza? Koga briga. UFC je dao Frankieju Edgaru priliku za naslov nakon poraza, dali su Izzyju (Adesanyi) priliku nakon poraza. ... Ovo je o ‘hypeu‘, o poslu, o zarađivanju novca. Slušajte, Figueiredo i Merab, nikoga nije briga. Petr Yan i Merab, nikoga nije briga. Umar i Merab, ljude zanima. Umar i Sean O‘Malley, ljude zanima", zaključio je Ali Abdelaziz.

Linker
19. rujan 2024 20:22