UFC

Uriah Hall vraća se u Octagon borbom koja donosi opaki sukob stilova

Uriah Hall

 screenshot (YouTube, UFC)
Stand up borac protiv čovjeka koji je BJJ-om uspio riješiti i velikog Jacarea

Klasični sudar 'strikera' protiv 'grapplera', tako je glasila izjava koju je svojevremeno u najavama nekih borbi znao dati bivši UFC-ov komentator, Mike Goldberg. Tako nešto u posljednje vrijeme ne slušamo, prije svega zbog toga što spomenuti više nije zaposlenik najveće svjetske MMA promocija, ali i zbog toga što su danas takve borbe rijetkost. Danas su gotovo svi borci kompletni ili su savladali barem sve osnovne segmente svake od vještina koje se u MMA-u koriste.

Ipak, jednu takvu moći ćemo vidjeti uskoro i to baš u Octagonu. Njeni sudionici uistinu su borci potpuno različitih stilova, gdje će presuditi to koji će uspjeti svoj postaviti u prvi plan. Za UFC-ov Fight Night 206, koji se održava 16. travnja, upareni su Uriah Hall i Andre Muniz.

37-godišnji Hall (17-10, 10-8 UFC) borac je koji će vjerojatno, jednog dana kad se umirovi, ostati jedan od najvećih nepotpuno iskorištenih potencijala u MMA-u. Borac s Jamajke oduševljava svojih vještinama borbe na nogama otkako je došao u promociju, no nikad nije uspio svoju ukupnu borilačku igru dovesti do toga da uspije savladati one borce sa samoga vrha. Možda i posljednju priliku za pravi iskorak propustio je ljetos, kad je u borbi na pet rundi poražen od Seana Stricklanda. Prekinut je time njegov niz od tri pobjede i jasno je da će vjerojatno do kraja karijere ostati "gatekeeper" samog vrha UFC-ove srednje kategorije.

Svoje mjesto u tom vrhu preko njega će idući tražiti Muniz (22-4, 4-0 UFC), 31-godišnji Brazilac koji je u svibnju prošle godine oduševio, ali i jednim dijelom šokirao svijet, kad je savladao legendarnog Ronalda "Jacarea" Souzu i to tako da mu je slomio ruku. Savladao je nakon toga Muniz i Eryka Andersa te se našao na 13. mjesto ljestvice izazivača srednje kategorije. Hall se tamo nalazi četiri pozicije iznad njega, što znači kako će on svoj status i poziciju ovim putem braniti, dok će Muniz napadati svoje mjesto u Top 10. Čak 15 od svojih 22 pobjeda ostvario je ovaj borac prisiljavanjem na predaju

UFC Fight Night 206 bit će predvođen borbom velter kategorije između Vicentea Luquea i Belala Muhammada.

Linker
25. travanj 2024 21:50