UFC

Uroš Medić vraća se u kavez: Saznao je ime sljedećeg suparnika, čeka ga nekadašnji protivnik Duška Todorovića!

Uroš Medić

 Louis Grasse/PxImages/Newscom/Profimedia
Dobar je ovo test za Medića koji ima ozbiljan potencijal, tako da je Soriano borac kojeg bi svakako trebao pobijediti

Odlično izgleda Uroš Medić otkako je i definitivno odlučio karijeru nastaviti u velter kategoriji. Trebao je ‘‘Doktor‘‘ nastupiti ovoga ljeta, točnije u osmom mjesecu na UFC-ovoj priredbi, no zbog ozljede rebara morao je otkazati meč. Danny Barlow trebao je biti njegov protivnik, ali iu navedenog razloga se meč ipak nije održao.

Nastupio je Medić ranije ove godine, točnije u četvrtom mjesecu, protiv iskusnog Tima Meanasa kojeg je pobijedio nokautom već u prvoj rundi, a tom prilikom zaradio je i dodatni bonus za nastup večeri. Trebao se vratiti četiri mjeseca kasnije, no doživio je ozljedu zbog koje je morao ipak odgoditi povratak.

Međutim, sada su i službeno potvrđene vijesti da se Uroš vraća u kavez, i to 11. siječnja (prvi mjesec), a protivnika mu jako dobro poznajemo. Naime, Uroš će se te večeri boriti protiv Punahelea Soriana, borca koji je 2021. godine pobijedio Duška Todorovića.

Skupio je Soriano četiri pobjede i četiri poraza u UFC-ovom kavezu, a u meč protiv Medića ulazi iz pobjede protiv Miguela Baeze. Bilo je to u šestom mjesecu ove godine, a prije toga je doživio dva poraza prekidima. Dobar je ovo test za Medića koji ima ozbiljan potencijal, tako da je Soriano borac kojeg bi svakako trebao pobijediti.

Medić je oba poraza u UFC-u upisao ‘‘submissionima‘‘, a Soriano je prvenstveno ‘‘stand up‘‘ borac, tako da bi mu stilski trebao jako dobro odgovarati. Ukoliko pak pobijedi Soriana, a pogotovo na neki atraktivan način, nema sumnje da će i UFC željeti upariti ga s nekim zvučnijim imenom.

Linker
12. listopad 2024 19:45