UFC

‘Bomba‘ iz UFC-a! Belal Muhammad i Pantoja brane pojaseve krajem godine, vraća se Nick Diaz!

Belal Muhammad

 Andy Rowland/imago sportfotodienst/Profimedia
"Fight card" UFC 310 eventa izgleda fantastično!

Mnogi UFC-ovi fanovi već su znatiželjno nagađali tko bi mogao predvoditi UFC 310 event, posljednji veliki UFC-ov event u ovoj kalendarskoj godini. Priredba je na rasporedu 7. prosinca (12. mjesec) i manje od dva mjeseca udaljeni smo od tog eventa, stoga ne čudi da su fanovi postali pomalo i zabrinuti jer nije objavljena glavna borba večeri.

No, upravo je došlo do promjene! Dana White javio se putem društvenih mreža i otkrio je kako će Belal Muhammad i Shavkat Rakhmonov predvoditi UFC 310 event. Bit će to prva Muhammadova obrana pojasa koji je ranije ove godine osvojio porazivši Leona Edwardsa. Očekivalo se da Shavkat Rakhmonov dobije status izazivača, a sada je došla i službena potvrda.

Fantastični Kazahstanac iza sebe ima 18 pobjeda u jednako toliko profesionalnih nastupa, a svih 18 pobjeda upisao je prekidom. Pod okriljem UFC-a nastupa od 2020. godine i upisao je šest pobjeda. Posljednji nastup odradio je krajem prošle godine i "submissionom" u drugoj rundi porazio je Stephena Thompsona. Okršaj Rakhmonova i Belala zapravo je okršaj na nevjerojatno visokoj razini i s nestrpljenjem iščekujemo ovaj obračun!

Sunaslovna borba večeri donosi još jedan okršaj za pojas. Alexandre Pantoja, jedan od najdugovječnijih prvaka među aktualnim UFC-ovim prvacima tražit će treću obranu pojasa na UFC 310 eventu. Nakon što je ranije ove godine porazio Stevea Ercega, Pantoju čeka meč protiv Kaija Asakure u muha kategoriji. Zanimljivo je da će Asakuri ovo biti prvi nastup u UFC-u, ali Japanac iza sebe ima 25 MMA nastupa (21-4-0), a u UFC je došao kao Rizinov prvak bantam kategorije. Jesu li to reference dostojne napada na UFC-ov pojas, teško je reći, ali UFC očito prolazi kroz manju krizu s izazivačima u muha kategoriji. Asakura će imati priliku postati prvim Japancem koji je osvojio UFC-ov pojas, a postao je i jedan od rijetkih boraca koji će u debiju za UFC imati priliku doći do pojasa. Morali bismo detaljno "pročešati" UFC-ov povijest kako bismo izlistali borce s ovakvom privilegijom. Bilo je takvih primjera, posebno nakon pripajanja organizacija poput Pridea, WEC-a ili Strikeforcea, ali da borac dođe iz druge organizacije koja još uvijek postoji i odmah se bori za pojas, to je prava rijetkost.

Još tri meča potvrđena su kao dio "main carda" ovog eventa. Veliki Nick Diaz trebao bi odraditi svoj prvi meč još od devetog mjeseca 2021. godine. 41-godišnjak iz Stocktona borit će se protiv Vicentea Luquea, a vjerujemo kako se sjećate da se ovaj meč trebao održati početkom osmog mjeseca, ali zbog Diazovih problema s vizom (event u Abu Dhabiju), meč je odgođen. Diaz nije upisao pobjedu još od 2011. godine, a u posljednjem meču protiv Lawlera izgledao je jako loše. Pomalo je zabrinjavajuća činjenica da se Diaz vraća protiv borca Luqueovog kalibra, ali Nick nas možda iznenadi svojom izvedbom.

Ciryl Gane i Alexander Volkov trebali su se boriti 26. listopada (10. mjesec) na UFC-ovom eventu u Abu Dhabiju, ali Volkov je ozlijedio koljeno. Špekuliralo se kako će se taj meč održati 7. prosinca (12. mjesec), a Dana White danas je to i potvrdio. Peti potvrđeni meč donosi obračun Aljamaina Sterlinga i Movsara Evloeva. Ovo je još jedan meč koji smo već trebali gledati, ali Sterling je otkazao nastup zbog ozljede.

UFC 310 kao što smo već naveli, posljednji je veliki UFC-ov event u ovoj kalendarskoj godini, ali tjedan dana kasnije održat će se nešto manji "UFC on ESPN" event čime će vodeća svjetska MMA organizacija zaključiti ovu godinu.

Moramo priznati kako su UFC-ovi "matchmakeri" ponovno oduševili i uspjeli su složiti fantastičan "fight card" za UFC 310 priredbu.

Linker
12. listopad 2024 19:45