UFC

Uslišane su želje Vitora Petrina: White je nagradio njega i Turkalja bonusom za najbolju borbu večeri

Vitor Petrino (lijevo) vs. Anton Turkalj (desno)

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Poznati su svi dobitnici bonusa na sinoćnjem UFC Fight Night 221 eventu

Sinoć održani UFC Fight Night 221 event ponudio je nekoliko jako dobrih mečeva i nastupa pojedinaca, a posebno impresivan bio je nastup Meraba Dvalishvilija u glavnoj borbi večeri. Gruzijac je deklasirao Petra Yana u meču na pet rundi, držao je fantastičan tempo od početka do kraja i na kraju je slavio jednoglasnom odlukom sudaca (50-45 x3).

To mu iz nekog razloga nije bilo dovoljno za osvajanje bonusa od 50 tisuća dolara, a bonusi za najbolju izvedbu otišli su u ruke dvojice boraca koji su pobjede upisali prekidom. Bruno Silva porazio je Tysona Nama ‘‘submissionom‘‘ u drugoj rundi i ovo mu je treći uzastopni bonus, kao i treća uzastopna pobjeda prekidom.

Silva je pod okriljem UFC-a debitirao u desetom mjesecu 2019. godine, a u debiju je izgubio od Khalida Tahe. Ishod je preinačen u ‘‘no contest‘‘ jer je Taha pao na doping, ali Silva je izgubio i sljedeća dva nastupa. Bolji su bili David Dvorak i Tagir Ulanbekov. Brazilac je bio na pragu otkaza, ali uslijedile su tri uzastopne pobjede i tri bonusa. Sjajan zaokret u karijeri 32-godišnjeg Brazilca.

Osim njega, bonus za najbolju izvedbu sinoć je osvojio i Davey Grant. 37-godišnji Englez uzeo je svoj peti bonus u karijeri, a zaslužio ga je pobjedom protiv Raphaela Asuncaa. Assuncao je kročio ka pobjedi, vodio je 20-18 na dvama sudačkim karticama nakon dvije runde, a Grant je u trećoj rundi ostao bez boda zbog držanja za ogradu kaveza. Ipak, pred sami kraj borbe Grant je uspio je uzdrmati svog protivnika, a zatim ga je ostavio bez svijesti ‘‘inverted triangle chokeom‘‘. Ukrao je Grant pobjedu 17 sekundi prije kraja, a Raphael Assuncao umirovio se neposredno nakon borbe.

Kad je u pitanju borba večeri, Dana White uslišio je želje Vitora Petrina. Brazilac je jednoglasnom odlukom sudaca porazio Antona Turkalja, švedskog borca koji vuče hrvatske korijene. Bio je to meč s pregršt pogrešaka od strane obojice, ali očito i uzbudljiv meč za UFC-ovog predsjednika. Mnogi se neće složiti, ali barem naš Anton Turkalj kući odlazi s utjehom u vidu bonusa.

Nikita Krylov i Alexander Volkov nažalost su ostali bez bonusa unatoč pobjedama u prvoj rundi protiv vrlo kvalitetnih protivnika, a Jonathan Martinez i Said Nurmagomedov vjerojatno su se nadali bonusu za borbu večeri, ali ovaj put ga nisu osvojili.

Linker
17. travanj 2024 01:21