UFC

Usman je Colbyja i sebe usporedio s Alijem i Frazierom: ‘On je drugi najbolji u kategoriji‘

Colby Covington i Kamaru Usman

 Ufc On Bt Sport
Nigerijac smatra kako je dobro imati nekog poput Covingtona, jer takav protivnik čini ga boljim

UFC-ov prvak velter kategorije Kamaru Usman ne taji da gaji određeno poštovanje prema Colbyju Covingtonu. Isticao je Usman tu činjenicu i uoči borbe, a poštovanje je još veće nakon današnjeg meča. Gotovo punih 50 minuta proveli su zajedno u kavezu. Iako je Usman oba puta slavio, Covington mu je definitivno najteži protivnik te čini i samog Usmana boljim.

‘‘Kao natjecatelja, poštujem ga. To je drugi najbolji tip u kategoriji. Nevjerojatno je tvrd i jako, jako čvrst. Budimo iskreni: Muhammad Ali trebao je Fraziera. Možete biti onaj najveći, ali uvijek će biti onaj jedan tip koji vas gura. On je taj tip. Koliko god se on mnogima, uključujući i meni, ne sviđa izvan oktagona, morate ga poštovati kao natjecatelja.‘‘, rekao je prvak pred okupljenim medijima nakon UFC 268 priredbe.

Ukoliko je Covington uistinu drugi najbolji borac u kategoriji, nije isključeno da s vremenom dođe i do treće prilike za napasti pojas. Usman nema ništa protiv toga.

‘‘Ne znam hoćemo li se boriti ponovno. Tip je čvrst. Sve je na njemu. Ako je voljan odraditi svoj posao, ja sam još uvijek ovdje, odradit ćemo to.‘‘, dodao je Kamaru.

Današnji meč protiv Colbyja bio je treći Usmanov nastup ove godine. Radi se o jednom od najaktivnijih prvaka unutar UFC-a. Tri borbe u godini nisu malo za MMA borca, a naročito za prvaka koji se uvijek bori s najjačom mogućom konkurencijom. Kamaru ističe kako mu sada treba određeni odmor i druženje s obitelji.

‘‘Trebam malo vremena sa svojom kćerkom. Ona se večeras onesvijestila tokom moje borbe, stoga ne znam. To mi daje do znanja da joj moram pružiti nešto vremena. Ovo je specijalno za mene i želim da bude upečatljivo i za nju. Nije me bilo gotovo 10 tjedana, ali moram joj pružiti svoje vrijeme. Ne mogu trenutno niti razmišljati o borbama.‘‘, objasnio je Usman koji definitivno zaslužuje odmor.

Linker
20. travanj 2024 10:07