UFC

Usman postavio uvjet za prelazak u srednju, a ima i prognozu koja se neće svidjeti Miočićevim fanovima

Kamaru Usman
 JASON SILVA, Agif via Afp
UFC-ov prvak dao je jedan vrlo zanimljiv komentar na aktualne teme

Je li Kamaru Usman prevelik za velter kategoriju? Pitanje je to koje često susrećemo, ali i na koje često dobivamo potvrdan odgovor.

Nakon impresivne pobjede na Gilbertom Bursom, predsjednik UFC-a Dana White nahvalio je svog prvaka i zaključio kako je Usman na pravom put da prestigne Georgesa St-Pierrea te postane najbolji velteraš u povijesti. No, puno je fanova koji se teško mogu oteti dojmu da je Kamaru fizički premoćan za konkurenciju iz veltera pa su tako sve glasniji oni koji bi voljeli vidjeti kako bi se UFC-ov prvak snašao u srednjoj kategoriji.

A to je ideja koja se izgleda sviđa i Usmanu, ali isključivo pod jednim uvjetom. Naime, Kamaru je spreman na 'selidbu', no samo ako njegov prijatelj i aktualni prvak Israel Adesanya odluči napustiti tu kategoriju.

"Apsolutno. Ako je Izzy spreman za prelazak u višu kategoriju, u koju trenutno i prelazi (za meč s Janom Blachowiczem, op.a.) i ako se spreman odreći pojasa te reći da ne želi više imati nikakve veze sa srednjom, onda je moj odgovor - apsolutno. Zabavlja me ta pomisao. No, u ovim trenucima ne bih nikad ni pomislio na prelazak u srednju i borbu s Izzyjem. To me ne zanima. Već sam više puta rekao, radije bih da Afrika ima dva nego da ima jednog prvaka. A nakon ožujka imat ćemo tri prvaka s četiri pojasa", komentirao je Usman u razgovoru za ESPN i pritom prognozirao Adesanyinu pobjedu nad Blachowiczem, a očito i slavlje Francisa Ngannoua u meču sa Stipom Miočićem.

Linker
14. travanj 2024 16:23