UFC

Pojavile se informacije o Cainovim motivima: Lovio je čovjeka koji mu je zlostavljao dijete!?

Cain Velasquez

 San Jose Police/MEGA/The Mega Agency/Profimedia
Napokon znamo nešto više o incidentu u kojem je sudjelovao Cain Velasquez

Cijelu svjetsku borilačku zajednicu šokirala je informacija kako je bivši UFC prvak teške kategorije, Cain Velasquez, uhićen i zadržan u pritvoru uz optužbe za pokušaj ubojstva. U početku se znalo jako malo konkretnijih informacija pa je sve bilo pod svojevrsnim velom tajne, no moguće je da smo napokon saznali što se zapravo dogodilo u ponedjeljak oko 15 sati na ulicama San Josea.

Do informacija je prvobitno došao jedan vrlo relevantan Twitter profil, kad su u pitanju borilačke informacije, Fight Oracle. Nakon što je njihovu objavu podijelio Dave Meltzer, poznati novinar, uz komentar kako "ima dima u toj priči", sve je postalo još relevantnije.

"Priča se okolo kako je Cain lovio dvojicu muškaraca u vozilu. Jedan od njih optužen je za zlostavljanje jednog Cainovog djeteta u vrtiću. Druga osoba je zlostavljačev otac. Cain je upucao oca. Rečeno mi je da je pucao minimalno tri puta. Ne znam je li zamijenio dva čovjeka ili je pucao na obojicu, a samo jednog pogodio", glasila je objava, a kasnije smo u komentarima mogli pronaći informaciju kako se radilo o seksualnom zlostavljanju ženskog djeteta te kako je zlostavljač bio priveden, ali i jako brzo pušten uz vrlo malu jamčevinu.

Nedugo nakon toga, do još detaljnijih informacija došao je portal MMA Junkie, čije se izvještavanja ipak nešto razlikuje od gore navedenog. Tamo nije navedeno da se radi o Cainovoj kćeri nego o pripadniku njegove bliže obitelji, uz zaštićeni identitet pošto se radi o malodobnoj osobi. Naravno, nije isključeno da je uistinu u pitanju njegova kći.

Osim toga, dodano je kako su se u autu nalazile tri osobe. Jedna nije identificirana dok su druge dvije bile Harry Eugene Goularte, 43-godišnjak koji živi u kući unutar koje se nalazi vrtić u vlasništvu njegove majke te njegov očuh. Cain je prema njihovim informacijama došao do automobila te pucao na njega, s ciljem da pogodi Goulartea. Pogodio je očuha, koji je izvan životne opasnosti.

Prema dokumentima do kojih je došao NBC Bay Arena, spomenuto zlostavljanje dogodilo se oko stotinu puta, a Goularte je pred sud izveden u petak, kad je unatoč prigovorima optužbe pušten da se brani sa slobode.

Tijekom današnjeg dana trebao bi bivši UFC prvak izaći pred sud, gdje će mu biti izrečena optužnica na koju će se on morati izjasniti.

Linker
01. svibanj 2024 21:38