UFC

Valentina Shevchenko nakon pobjede protiv Lauren Murphy: ‘Ja sam spremna boriti se već sutra‘

Valentina Shevchenko
 Screenshot (youtube, Ufc)
Kirgistanka je bez ikakve dileme jedna od najdominantnijih UFC prvakinja ikada neovisno o spolu

Šesti puta zaredom obranila je Valentina Shevchenko pojas prvakinje u muha kategoriji. Kirgistanka jednostavno djeluje nepobjedivo unutar te kategorije i niti jedna protivnica joj ne može parirati. Gotovo svaki puta slušamo istu priču od strane njenih protivnica koje tvrde kako se Valentina nikada nije susrela s nečim takvim, no ishod je uvijek isti. Totalna dominacija i pobjeda Valentine Shevchenko. Ništa drukčije nije bilo niti sinoć u sunaslovnoj borbi UFC 266 priredbe. ''Bullet'' je nakon četiri minute četvrte runde savladala Lauren Murphy, a izazivačica je tokom 19 minuta borbe pogodila samo 11 značajnih udaraca. Ipak, Valentina Shevchenko uputila joj je nekoliko komplimenata na konferenciji za medije.

''Lauren je čvrsta protivnica. Fizički je vrlo snažna, no ja sam htjela igrati svoju igru. Jedan od mojih ciljeva u MMA-u jeste taj da moji protivnici izgledaju moćno i snažno kada se međusobno bore. Međutim, onda kada se bore protiv mene, dojam je kao da me ne mogu niti dotaknuti, a ja ih mogu završiti. To je na neki način ono što želim postizati u borilačkom sportu, biti nedodirljiva. Radi se o višoj razini borilačke vještine.'', rekla je ''Bullet'' te se zatim osvrnula na stanje u kategoriji kojom suvereno vlada.

''Muha kategorija obiluje snažnim borkinjama. Nisam bila sigurna kako će završiti borba između Calvillo i Andrade. Cynthia je na poprilično visokoj razini, ali Jessica ju je uništila i stoga ne znam tko će biti moja iduća protivnica. Ono što mogu reći jeste činjenica kako je u muha kategoriji sve više imena koja konstantno dolaze, a ja sam spremna boriti se protiv svih njih.''

Valentina Shevchenko želi biti što aktivnija te marljivo skuplja obrane pojasa. Ovaj puta navela je kako vuče neke sitnije ozljede, no o detaljima nije htjela pričati te je dodala kako je spremna boriti se što je ranije moguće.

''Poprilično sam zdrava. Imam neke sitnice koje su se pojavile tokom trening kampa. Radi se o stvarim koje ću riješiti jako brzo i lako. Ono što slijedi jeste iduća subota i borba moje sestre (protiv Casey O'Neill). Ona ulazi u tjedan borbe, a ja ću biti u njenom kutu i pritom ću ju podržavati. Ne znam kada će biti moja iduća borba jer ja sam spremna boriti se već sutra. Ali nešto se pita i UFC, što oni imaju u planu za mene?

Pravo je pitanje imaju li UFC-ovi matchmakeri ideju koga suprotstaviti sjajnoj Valentini u njenoj idućoj borbi. Shevchenko je pobijedila sve izazivače od prvog do četvrtog mjesta, a Calvillo koja je trenutno peta upravo je izgubila prekidom u prvoj rundi protiv Jessice Andrade.

Linker
19. travanj 2024 05:48