UFC

Velasquezov trener o Cainovim počecima: ‘Mislio sam da će to biti samo još jedan debeli Meksikanac. To nikada nisam vidio‘

Cain Velasquez 

 Ethan Miller/Getty images/Profimedia
Lijepo se prisjetiti tih početaka poznatih boraca, a u pričama njihovih trenera se uvijek nađe nešto zanimljivo

Kada se govori o najboljim UFC-ovim teškašima svih vremena, Cain Velasquez je često ime koje se na tim listama spominje. Velasquez iz najboljih dana je uistinu bio noćna mora za svakog protivnika, no ozljede ga nisu štedjele te je zasigurno mogao i napraviti puno više u svojoj karijeri.

Čelni čovjek AKA dvorane, Javier Mendez, prisjetio se samih Cainovih početaka kada je još bio potpuni anonimac. Nije bio oduševljen kada su ga pitali da se Velasquez pridruži AKA-u, no shvatio je da je bio u teškoj zabludi:

‘‘Sjećam se kada sam prvi put vidio Caina Velasqueza. Bilo je to 2006. godine, kada mi je njegov menadžer došao i rekao da ima teškaša kakvog još nisam vidio, s odličnim kardiom, da će mi se svidjeti i sve ostalo. Rekao sam si, dobro. Čim je rekao da je Meksikanac, pomislio sam si da je to još jedan debeli Meksikanac koji je solidan borac, ali da ima previše kilograma, znate? Nikada nisam vidio tako atletičnog Meksikanca‘‘, rekao je Mendez za Red Corner MMA.

‘‘Onda je Cain ušao, a ja sam ga gledao iz kaveza. Morao sam dvaput pogledati. Našalio sam se i rekao mu da sam mislio da će to biti neki teži tip. No, on mi je rekao da hrva do 120 kilograma, na što sam ja samo pomislio, wow!‘‘, nastavio je.

Lijepo se prisjetiti tih početaka poznatih boraca, a u pričama njihovih trenera se uvijek nađe nešto zanimljivo. Ostatak je bio povijest jer svi znamo što je bio i tko je bio Cain Velasquez u svojem ‘‘primeu‘‘.

Linker
23. travanj 2024 06:04