UFC

Kamaru Usman objasnio zašto želi boksati protiv Canela: ‘Ne radi se o novcu‘

Kamaru Usman

 Alex Menendez/Getty images/Profimedia
Prvak UFC-ove velter kategorije nada se velikom boksačkom meču

Sjajnog nigerijskog borca Kamarua Usmana ovog vikenda čeka teška obrana titule u velter kategoriji. UFC-ov dominantni prvak odradit će revanš s Colbyjem Covingtonom, borcem koji mu je po mišljenju mnogih pružio dosad najveći otpor, u prvom meču koji se održao krajem 2019. godine.

Međutim, Kamaru Usman na neki način već gleda i prema drugim mečevima. Nije tajna da se Nigerijac zaljubio u svoje ruke, točnije u boksačke vještine. Naime, nakon prelaska u dvoranu kod Trevora Wittmana, Usman je napravio vidljiv napredak kad je boks u pitanju, a to je prezentirao odličnim nastupima protiv Gilberta Burnsa i Jorgea Masvidala. Kamaru sada želi stopama McGregora, odnosno nada se velikom boksačkom meču.

Borac čije ime Usman već neko vrijeme proziva, jeste ono Saula ''Canela'' Alvareza. Meksikanac je po mnogim ljestvicama trenutno ''P4P'' najbolji boksač svijeta, a UFC-ov prvak velter kategorije želi se okušati protiv nekog takvog. Jasno je kako bi Usmanove šanse bile minimalne, no Nigerijac tvrdi kako ne traži takav meč zbog novca, nego zato što ga izazov motivira.

''Da vam budem iskren, reći ću vam što će ljude stvarno zainteresirati za tu borbu. Jeste li ikada vidjeli da dvojica pound-for-pound najboljih boraca u svojim sportovima odrađuju meč jedan protiv drugog? Tko je pound-for-pound najbolji boksač na svijetu u ovom trenutku? Ne radi se o novcu, nego o onome što me motivira da ustanem iz kreveta, o onome što me plaši! Želim se boriti protiv Canela.'', objasnio je Usman prilikom intervjua za ESPN.

Kamaru Usman uistinu jeste dominantan u MMA-u. Neporažen je unutar UFC-a, pojas je branio već četiri puta, a ukoliko ponovno savlada Covingtona, zacementirat će se kao najbolji velteraš na svijetu. Međutim, izazova u toj kategoriji ne nedostaje. Vicente Luque konstantno napreduje, Khamzat Chimaev sve je bliže samom vrhu, a s vremenom će iskočiti i novi borci u uvijek zanimljivoj velter kategoriji. Teško je očekivati da će Usman dobiti priliku boksati protiv boksača kao što je ''Canelo'' Alvarez.

Linker
23. travanj 2024 09:36