UFC

(VIDEO) Adesanya analizirao svoj meč protiv Pereire: ‘Sretno njegovom idućem protivniku‘

Israel Adesanya

 Screennshot (youtube, Freestylebender)
Prvak UFC-ove srednje kategorije često radi ovakve analize putem svog YouTube kanala

Pobjeda Israela Adesanye nad Alexom Pereirom dugo će biti jedna od glavnih priča u svijetu MMA-a, a vjerujemo da će Israel krajem godine konkurirati i za raznorazne nagrade na temelju te pobjede. Bila je to odlična izvedba i nokaut u drugoj rundi protiv borca koji ga je prethodno triput porazio u mečevima. Adesanya je uspio napokon svladati svog najvećeg rivala, a preko svog YouTube kanala detaljno je analizirao svaki trenutak te borbe.

‘‘On ima veliku glavu, sve je ogromno na njemu. Noge su mu duge, a njegovi kukovi u visini su mog abdomena. Sretno idućem tipu koji se bude morao boriti protiv njega (smijeh). Oni će vidjeti kako ga je lako srušiti i to je zapravo najbolje što možete napraviti protiv njega. Ali ako se želite boriti u stojci protiv njega, puno sreće va želim, jer trebat će vam. On ima jako čudnu konstituciju, ima oblik tijela stvoren za borbu. Mogu ga zamisliti kao jednog od divova, a njegovi preci su oni divovi koji su bili visoki po tri metra.‘‘, slikovito je Adesanya opisivao svog protivnika dok je gledao Pereirin ulazak u kavez, a zatim se osvrnuo na posljednje sučeljavanje uoči početka meča.

‘‘On (Pereira) je htio da se dotaknemo rukavicama. Osjetio sam to. Da sam pružio ruku, on bi pristao da se pozdravimo. Čekao je mene da podignem ruku, ja sam vodio ples od samog početka. Znate li što sam govorio u ovim trenucima: ‘Nokautirat ću te!‘. Moji zubi se nisu razdvajali. Oštro sam to izgovorio.‘‘, objasnio je Adesanya trenutke prije samog početka borbe.

Što se same borbe tiče, Adesanya je istaknuo kako neće previše detaljno analizirati tehničke i taktičke detalje, jer time odaje svoju strategiju protivnicima.

‘‘Ako ste dovoljno pametni, sami ćete shvatiti. Ali puno vas jednostavno nije pametno. Točno sam znao što radim.‘‘, poručio je ‘‘Izzy‘‘ gledateljima.

Adesanya i njegov tim dobro su uočili kako je Pereira bio jako zbunjen u trenucima kad bi Adesanya prešao u kontragard. Prestao bi Brazilac pritiskati u tim trenucima i brzo bi njegovo samopouzdanje splasnulo u takvim trenucima. Adesanyina desna noga bila je prednja u kontragardu, a Pereira je lijevim ‘‘low kickom‘‘ pogađao njegovu nogu dok je Adesanya u kontragardu. ‘‘Izzy‘‘ je pojasnio kako Pereirin lijevi ‘‘low kick‘‘ nije radio nekakvu značajnu štetu, ali desni ‘‘low kick‘‘ je Adesanya opisao kao nešto sasvim drugo.

Nedugo poslije uslijedio je dio meča u kojem je došlo do finiša, odnosno do nokauta. Adesanya je i taj segment nešto detaljnije prokomentirao, a naravno da je bio vidno oduševljen onime što je učinio Pereiri.

‘‘Mislio sam da sam zadao samo jedan udarac. Hladnokrvno, brate, hladnokrvno. On se počeo osjećati ugodno i oslobodio se, htio sam da se osjeća ugodno. Htio sam da se opusti, a on je mislio da sam postao vreća za udaranje. Ja nisam poput ovih drugih tipova s kojima se borio. Odbacio sam se od ograde, a ovo je bilo poput sjekire iz raja.‘‘, rekao je Adesanya komentirajući i onaj završni ‘‘hammerfist‘‘ kojim je pogodio Pereiru.

Zbilja je zanimljivo vidjeti Adesanyu kako secira detalje svog meča, ali jasno da nije htio ići do najsitnijih mogućih detalja, jer protivnici bi mogli to iskoristiti u budućim mečevima protiv njega. Unatoč tome, malo je boraca koji na ovako kvalitetan način mogu analizirati kompletnu izvedbu i preporučamo da pogledate video koji se nalazi ispod ovog teksta.

Linker
27. travanj 2024 03:47