UFC

Alex Pereira potvrdio nagađanja: ‘Odradio sam svoj posao, vrijeme je za polutešku kategoriju‘

Alex Pereira

 Louis Grasse/Zuma Press/Profimedia
Bivši prvak UFC-ove srednje kategorije prelazi u višu kategoriju

Dana White je pogodio. UFC-ov predsjednik najavio je nakon UFC 287 eventa kako Alexa Pereiru u sljedećem nastupu vjerojatno nećemo gledati unutar srednje kategorije, nego će Brazilac preći u polutešku kategoriju.

Iako je Pereira uoči UFC 287 eventa tvrdio da planira ostati u srednjoj kategoriji, situacija se očito promijenila nakon što je ostao bez pojasa. Pereira je putem svog YouTube kanala obznanio da će sljedeći meč odraditi u poluteškoj kategoriji.

‘‘Moja iduća borba bit će u kategoriji do 93 kilograma. Da, dobro ste čuli. Mislim da sam odradio svoj posao i osjećam se dobro za prelazak u polutešku kategoriju. Uvijek sam uspio skinuti kilažu za srednju kategoriju, ali sada je vrijeme za prelazak u višu kategoriju.‘‘, poruka je Pereire.

Nije tajna da Pereira ovo planira već neko vrijeme, a čak je i u Gloryju bio prvakom srednje, ali i poluteške kategorije. Aktualni prvak poluteške kategorije trenutno je Jamahal Hill, a do pojasa je došao dominacijom nad Gloverom Teixeirom koji je veliki prijatelj i mentor Alexa Pereire.

Osim Hilla, u kategoriji je i Jiri Prochazka koji također ima pobjedu nad Gloverom Teixeirom i nema sumnje da će Pereira imati želju osvetiti svog dobrog prijatelja u mečevima protiv tih boraca. Hoće li ga UFC odmah baciti u vatru protiv najboljih ili mu slijedi neki lakši meč ‘‘za zagrijavanje‘‘, preostaje nam vidjeti.

Puno je zanimljivih opcija za Pereiru unutar ove kategorije, a jedna od nama najzanimljivijih svakako je i meč protiv Aleksandra Rakića. Srpski borac pri vrhu je kategorije, ove godine će se vratiti nakon teške ozljede koljena i nije isključeno da u jednoj fazi karijere odradi meč protiv ‘‘Poatana‘‘.

Linker
11. travanj 2024 08:53