UFC

(VIDEO) Adesanya se osvetio čak i sinu Alexa Pereire: Čin je izazvao podijeljene reakcije javnosti

Israel Adesanya (lijevo) i sin Alexa Pereire (desno)

 Screenshot (youtube, Mma Junkie; Xcellent Mma)
UFC-ov prvak srednje kategorije nije zaboravio kako ga je provocirao Pereirin sin

Dugo je Israel Adesanya čekao osvetu za poraze koje je upisao od Alexa Pereire. Sjajni Brazilac porazio ga je čak triput tijekom njihovih dosadašnjih karijera.

Dvaput je Pereira bio bolji u kickboksačkim mečevima, a jednom ga je porazio i u MMA borbi. Posebno upečatljiv bio je Adesanyin poraz iz 2017. godine. ‘‘Izzy‘‘ je tada doputovao u Brazil, htio se revanširati Pereiri za poraz u prvom kickboksačkom meču, a sve je teklo po planu do treće runde.

Adesanya je dominirao kroz prve dvije, ali Pereira sjajno pogađa lijevim krošeom u trećoj rundi i Adesanya završava na tlu brutalno nokautiran. Bio je to veliki preokret i prvi poraz nokautom u karijeri Israela Adesanye.

Osim Pereire koji je na pobjedu reagirao uz određeno ismijavanje Adesanye, Israela je provocirao i Alexov sin, Alessandro.

‘‘Ovo je bilo kad sam se borio protiv Adesanye u Sao Paulo i kad sam ga nokautirao. Alessandro je ušao u ring, a ja tada nisam ni shvatio što se događa.‘‘, pričao je Pereira uoči prvog MMA meča protiv Adesanye, a potom je mladi Alessandro objasnio što je tada učinio.

‘‘Ušao sam u ring i oponašao sam što je moj otac učinio tom tipu. Udario sam se plastičnom bocom u glavu i pao sam na tlo.‘‘, rekao je Alessandro.

Iako se radilo o provokaciji malenog dječaka, Israel Adesanya nije to zaboravio i nakon što se osvetio Alexu Pereiri, ‘‘Izzy‘‘ se osvetio i Alessandru.

‘‘Ja sam sitničav, brate, ja pamtim. Prvi kut kad me Pereira nokautirao u Brazilu, njegov sin je ušao u ring i počeo je ležati praveći se mrtav neposredno pokraj mene. Ja sam si mislio: ‘Ti mala šup****. Istući ću te ja ako već tvoj otac to neće učiniti‘. Pogledom sam tražio njegovog sina, uperio sam prst prema njemu, ugledao sam ga i zatim sam kopirao njegovu provokaciju. Čisto da ga podsjetim.‘‘, rekao je Adesanya.

Snimka ‘‘osvete‘‘ koja kruži društvenim mrežama izazvala je podijeljene reakcije. Neki su ovo silno zamjerili Adesanyi i smatraju da nema potrebe ‘‘soliti ranu‘‘ dječaku koji je upravo svjedočio teškom porazu svog tate. Drugi pak smatraju da je mladi Brazilac naučio bitnu lekciju i da je dobio ono što je i tražio.

Linker
26. travanj 2024 23:14