UFC

Adesanya odbacuje mogućnost trilogije: ‘Pustio sam ga da preskoči red, sada mora zaslužiti priliku‘

Israel Adesanya

 Screenshot (youtube, Ufc)
Novi prvak UFC-ove srednje kategorije želi da Pereira upiše nekoliko dobrih pobjeda

Čini se da bi moglo biti podosta zavrzlame oko Alexa Pereire i njegovog sljedećeg poteza u karijeri. Brazilac je ranije ovaj tjedan isticao da ne planira prelaziti u višu kategoriju te da se u kickboksu također borio u srednjoj kilaži.

Unatoč tome, Dana White nakon UFC 287 eventa došao je na konferenciju za medije i izjavio je kako vjeruje da će Pereira preći u polutešku kategoriju nakon poraza od Adesanye. Nije UFC-ov predsjednik djelovao pretjerano zainteresirano za ugovaranje trilogije između Adesanye i Pereire, a Israel Adesanya također nije zainteresiran za novi meč.

‘‘Poravnao sam račune sada.‘‘, započeo je ‘‘Izzy‘‘, a zatim je istaknuo kako je Pereiri već napravio određene ustupke pristavši na prvi meč protiv njega.

‘‘Gledajte, omogućio sam mu brzi dolazak do titule. Mogao sam reći: ‘Ne, neću se boriti, s kime se on uopće borio?‘. On se borio protiv jednog top 5 tipa, odradio je dobar posao. Porazio je neke okej tipove i Stricklanda. Ali ja sam rekao: ‘Okej, nema nikog drugog u poretku izazivača‘. Bio sam otvoren ka tom izazovu, prema tipu koji me porazio u kickboksu, zato sam pristao na taj meč. Revanš? Dobio sam instantni revanš zbog svega što sam napravio u ovom sportu. Osvojio sam pojas protiv Kelvina Gasteluma, obranio sam ga protiv Roba (Whittakera). Zatim je uslijedio (Yoel) Romero, (Paulo) Costa, (Marvin) Vettori, opet Rob i onda Jared Cannonier. To je sedam! Odradio sam težak put i zaslužio sam svoj revanš. Sada on mora proći kroz takav put, ako to uopće želi, a ja mislim da ne želi. On će vjerojatno otići u polutešku i tamo će sve razvaliti, jer on je tip s kojim se nevjerojatno teško boriti.‘‘, pojasnio je ‘‘Izzy‘‘.

Adesanya inače računa pobjedu protiv Kelvina Gasteluma kao meč za titulu, iako se radilo o borbi za titulu privremenog prvaka. Zatim je uslijedio meč protiv Roberta Whittakera koji je tada bio prvak, a to je ujedno bio meč za ujedinjenje titula.

Kad je u pitanju Pereira, treba pričekati obraćanje brazilskog borca. Pretpostavka je da će sada on inzistirati na novom meču protiv Adesanye, jer triput je porazio ‘‘Izzyja‘‘ i svejedno je pristao na još jedan meč. Sigurno će to koristiti kao argument, iako je Adesanya u pravu kad govori kako je Pereira preskočio niz stepenica prije napada na titulu.

Linker
07. svibanj 2024 18:16