UFC

(VIDEO) ‘Ako Volkanovski pobijedi, rasplakat ću se‘: Pogledajte kako je Adesanya reagirao nakon Islamovog nokauta

Israel Adesanya

 Screenshot (youtube, Freestylebender)
Donedavni prvak UFC-ove srednje kategorije snimao je svoje reakcije na pet glavnih borbi

Podosta razočaravajućih mjesec i nešto dana imao je Israel Adesanya. 10. rujna (deveti mjesec) ‘‘Izzy‘‘ je uvjerljivo izgubio meč protiv Seana Stricklanda i ostao je bez titule prvaka u srednjoj kategoriji.

Nedavno je Adesanya otkrio kako će uzeti dulju pauzu od sporta, a njegov govor davao je i naznake skorašnjeg odlaska u mirovinu. Vidno je Adesanya psihički potrošen, a UFC 294 dodatno ga je psihički poljuljao.

Dvojica ‘‘Izzyjevih‘‘ dobrih prijatelja nastupala su na tom eventu. Jedan je Kamaru Usman, a drugi je Alexander Volkanovski. u tjednu uoči UFC 294 eventa, Adesanya je davao svoje prognoze njihovih mečeva i predviđao je pobjedu obojici. Naravno, pristranost je utjecala na njegove prognoze, ali vjerovao je ‘‘Izzy‘‘ da obojica mogu iznenaditi svoje protivnike.

Nažalost po njega i njegove prijatelje, Usman i Volkanovski upisali su poraze u Abu Dhabiju. Usman je većinskom odlukom sudaca izgubio meč protiv Khamzata Chimaeva, dok je Alexander Volkanovski nokautiran u prvoj rundi od strane Islama Makhacheva.

Israel Adesanya gledao je event, a već po običaju, snimao je svoje reakcije i kasnije ih je objavio na YouTube. Adesanya baš pomno promatra takve mečeve i vidljivo je kako utječu na njegovo raspoloženje.

Zanimljivo je vidjeti kako je Adesanya reagirao na prve pokušaje rušenja od strane Khamzata Chimaeva. Vjerovao je ‘‘Izzy‘‘ da njegov prijatelj Usman ima odgovor za hrvanje Khamzata Chimaeva.

‘‘Danas neće ići, sine! Danas neće ići!‘‘, uzvikivao je Adesanya, ali Chimaev je vrlo brzo došao do rušenja i dominirao je Usmana do kraja prve runde.

Uoči meča između Volkanovskog i Makhacheva, Adesanya je najavio kako će se rasplakati u slučaju pobjede Volkanovskog. Nije Volkanovski pobijedio, ali nije Adesanya bio daleko od plača. Naravno da je teško gledati dobrog prijatelja kako biva nokautiran, ali Adesanya se uspio pribrati i dati kraću analizu onog što se dogodilo.

‘‘Bio je to lijevi ‘kick‘ iz kontragarda. Zakačio ga je po vrhu glave. Mislim da ga je Makhachev pogodio nečim takvim i u prvoj borbi. Da, to se dogodilo. Ruka Volkanovskog bila je visoko podignuta, ali ‘kick‘ je prošao iznad ruke i zahvatio je gornji dio glave. Ma i dalje si najbolji, brate.‘‘, rekao je Adesanya.

Nećemo vam otkrivati više od toga, najbolje je da sami pogledati kako je Adesanya proživljavao borbe koje smo gledali na ‘‘main cardu‘‘ UFC 294 eventa.

Linker
03. svibanj 2024 03:05