UFC

(VIDEO) Aljamain Sterling zapjevao na ceremonijalnom vaganju, publika glasno podržala O‘Malleyja

Sean O‘Malley (lijevo) i Aljamain Sterling (desno)

 Screenshot (youtube, Ufc Embedded)
Sinoć je održano ceremonijalno vaganje i posljednja sučeljavanja uoči večerašnjeg UFC 292 eventa

Odlične vijesti dobili smo sinoć nakon službenog vaganja uoči UFC 292 eventa. Svi sudionici večerašnjeg spektakla uspješno su odradili vaganje i ako danas ne bude nenadanih događanja, nećemo ostati uskraćeni za niti jednu borbu na ‘‘fight cardu‘‘.

Dvije borbe za titulu održati će se na UFC 292 eventu, a priredbu će predvoditi obračun bantamaša. Aljamain Sterling pokušat će postati prvim borcem koji je četiri puta obranio UFC-ovu titulu u bantam kategoriji, a Sean O‘Malley dati će sve od sebe da mu pokvari planove.

Puno je tenzija između njih dvojice, a napeto je bilo i na sinoćnjem sučeljavanju tijekom ceremonijalnog vaganja. Aljamain Sterling vidno je željan borbe i konstantno je ponavljao kako ‘‘jedva čeka‘‘ meč. Sean O‘Malley odlučio se za smireniji pristup i ostao je hladan tijekom sučeljavanja. Međutim, kada je došao do mikrofona u razgovoru s Joeom Roganom, O‘Malley je pokušao animirati publiku koja je očito na njegovoj strani.

‘‘Bostone, jeste li spremni gledati me kako nokautiram ovog tipa? Sutra navečer!‘‘, kratak je bio O‘Malley.

Uslijedilo je obraćanje Aljamaina Sterlinga, a prvak je dobio gromoglasne zvižduke od strane publike u Bostonu. Osim što već neko vrijeme uživa status jednog od omraženijih boraca, treba uzeti u obzir da O‘Malley vuče irske korijene i očekivano uživa podršku publike u Bostonu. Naime, mnoštvo je irskih doseljenika naseljeno na području Bostona, ali sve to nije spriječilo Sterlinga da održi govor u svom stilu.

‘‘Sutra navečer ispisati ću povijest i četvrti put ću obraniti pojas.‘‘, započeo je Sterling, a ubrzo je i zapjevao.

‘‘Želim da mi svi sutra učinite uslugu. (Zatim je zapjevao) Recite zbogom Seanu O‘Malleyju, 19. kolovoza on će se suočiti sa zvijeri, a ‘Funk Master‘ dolazi po njegove obraze. Idemo!‘‘, zapjevao je Sterling, a pjesmica ipak nešto bolje zvuči na engleskom jeziku, nego u prijevodu na hrvatski jezik. (‘Say goodbye to Sean O’Malley. August 19, he’s facing a beast, Funk Master’s coming for those cheeks, let’s go!‘).

U sunaslovnoj borbi večeri gledati ćemo meč za prvakinju u slamka kategoriji. Weili Zhang branit će titulu prvakinje, a Brazilka Amanda Lemos pokušat će priuštiti veliko iznenađenje. Među njima tenzije nisu niti približno izražene kao među Sterlingom i O‘Malleyjem, ali to ne znači da ćemo gledati lošiji meč.

Obje borkinje izrazito su moćne udaračice i nerijetko pružaju jako atraktivne mečeve. Brazilka Lemos poručila je da se već vidi kako nosi pojas kući i očito dolazi više nego spremna za sutrašnji okršaj.

Od ostalih sučeljavanja vrijedi izdvojiti sučeljavanje Iana Garryja i Neila Magnyja. Mladi Irac proteklih dana uhvatio se izjave Neila Magnyja u kojoj je UFC-ov veteran priznao da se ponekad služi batinama kao odgojnom mjerom za svog trogodišnjeg sina. Garry silno pokušava prikazati tu situaciju puno gorom nego što zapravo jest, a sve to dodatno je podiglo interes oko njihovog meča. Neil Magny sigurno je silno motiviran i dat će sve od sebe da ušutka Garryja, ali neporaženi Irac ulazi u meč kao favorit.

Marlon ‘‘Chito‘‘ Vera i Pedro Munhoz također su djelovali jako željni borbe, ali nakon žestokog sučeljavanja, jedan drugome su pružili ruke i smiješak. Niti jedan od njih dvojice nije tip osobe koja će raditi probleme van kaveza, ali zato možemo očekivati pravi rat kada ih zaključaju u kavezu.

Sva sučeljavanja sa sinoćnjeg ceremonijalnog vaganja možete pogledati u videu ispod ovog teksta.

Linker
28. travanj 2024 02:55