UFC

(VIDEO) Američki influencer trebao bi dobiti nagradu za najgluplju ideju godine: Luke Rockhold ‘kickom‘ ga je udario u jetru

Luke Rockhold (desno) i Houston Jones (lijevo)

 Screenshot (twitter, Sino Ufc)
Bivši prvak UFC-ove srednje kategorije udario je influencera jednim od svojih najjačih udaraca

Koliko puta smo već gledali raznorazne ‘‘influencere‘‘, zvijezde društvenih mreža, ali i totalno nepoznate strance kako traže od profesionalnih boraca da im zadaju udarac ili da ih uguše do gubitka svijesti.

Kad su udarci u pitanju, najčešće se radi u ‘‘low kickovima‘‘, a borci uglavnom oklijevaju bacati udarce punom snagom, jer svjesni su rizika i opasnosti koje nose takve situacije. Međutim, influencer imena Houston Jones svoju reputaciju gradi svojevoljno pristajući na bol i raznorazne udarce.

‘‘U osnovi sam ljudska boksačka vreća‘‘, tekst je koji stoji u opisu njegovog Instagram profila.

Houston Jones proteklih dana postao je viralan među MMA zajednicom, a razlog leži u udarcu koji je primio od strane Lukea Rockholda. Bivši UFC-ov prvak srednje kategorije ‘‘middle kickom‘‘ pogodio je Jonesa u jetru, a tko god je ikad primio takav udarac, bol ne treba posebno objašnjavati. Radi se o jednom od najbolnijih udaraca koje možete primiti.

Houston Jones vidno se mučio s boli koja je nastala nakon udarca, a na više mjesta mogu se pročitati komentari MMA fanovima kojima nikako nije jasno zašto bi netko tražio da ga Luke Rockhold pogodi upravo tim udarcem.

‘‘Ako bih birao osobu koja će me pogoditi ‘kickom‘ u jetru, Luke Rockhold bio bi pri dnu te liste.‘‘, jedan je od čestih komentara koji se pojavljuje na društvenim mrežama.

Rockhold je kroz svoju karijeru bio poznat po devastirajućim udarcima nogom, ali današnji influenceri očito su spremni podnositi bol za dodatnu pažnju i pratitelje.

Što se udarca u jetru tiče, liječnik David Abassi nastavno na Rockholdov video odlučio je dati kraću analizu onoga što se dogodi kada osoba primi udarac u jetru.

‘‘Takav udarac može vas poslati na tlo. Evo zašto. Sa znanstvenog stajališta, udarac u jetru može aktivirati parasimpatikus. To će smanjiti broj otkucaja i krvni tlak, a često ćete vidjeti ljude kako leže horizontalno jer više ne mogu ustati. Smatramo da se radi o refleksu koji pokušava prokrviti mozak padom krvnog tlaka.‘‘, pojasnio je Abassi.

Ono što mnoge iznenađuje jest dojam da Rockhold nije pokazao milost i dojam je kako je udarac bacio punom snagom. Nadamo se da Houston Jones neće imati težih posljedica, ali sudeći po njegovim društvenim mrežama, radi se o čovjeku naviknutom na svakakve vrste boli.

Linker
22. travanj 2024 06:47