UFC

(VIDEO) Atraktivna i opako ubojita: Prođite kroz dosadašnji uspon nove UFC-ove škotske uzdanice

Casey O'Neill

 Diego Ribas/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Casey O‘Neill borkinja je koju je bilo uistinu lako zapamtiti

Dvije europske MMA borkinje ostavile su značajan trag tijekom 2021. godine u UFC-u, odnosno u muha kategoriji. Prva je Manon Fiorot, sjajna francuska nokauterka koju mnogi već ove godine vide u napadu na sami tron. Tri pobjede prekidom joj svakako govore u prilog. No, tri pobjede prekidom iz jednako toliko nastupa ostvarila je i druga borkinja.

24-godišnja Casey O'Neill nije došla s pedigreom poput gore spomenute sedam godina starije Francuskinje. Ali, znala je što želi kad je 2019. godine preselila u tajlandski Phuket. Pet borbi kasnije, četiri u Australiji te jednu u UAE Warriors promociji, postala je članicom elitne svjetske MMA promocije. I tu je odmah pokazala kako će biti borkinja koju će trebati pozorno pratiti.

Shanu Dobson savladala je nokautom u drugoj rundi, Laru Procopio gušenjem u trećoj, dok je ishod prve borbe ponovila u okršaju s Antoninom Shevchenko. Tog njenog strelovitog uspona prisjetio se UFC kroz video objavljen na njihovom YouTube kanalu, a pred njenu ovotjednu borbu.

Casey će svoju četvrtu pobjede tražiti protiv ikone ženskog MMA-a, Roxanne Modafferi, kojoj će nastup u Houstonu biti posljednji u karijeri tijekom koje je odradila 44 profesionalne borbe. 39-godišnja Happy Warrior probat će se oprostiti trijumfom i time usporiti uspon sjajne Casey. Hoće li u tome uspjeti, saznat ćemo ovog vikenda na uvodnom programu UFC 271 priredbe.

Do tada, pogledajte unutar teksta podijeljeni video i uvjerite se za što je to O'Neill sposobna.

Linker
16. travanj 2024 23:11