UFC

(VIDEO) Bio je to jedan od najboljih UFC mečeva u povijesti: Rat Jonesa i Gusa uvijek se isplati pogledati

Jon Jones i Alexander Gustafsson

 Screenshot (youtube, Ufc)
Jon Jones i Alexander Gustafsson pružili su nam borbu o kojoj se priča i gotovo deset godina kasnije

Falio nam je Jon Jones, tu nema dileme. Po mnogima najveći borac u povijesti MMA-a nije nastupao od drugog mjeseca 2020. godine. ‘‘Bones‘‘ je tada porazio Dominicka Reyesa u meču za titulu u poluteškoj kategoriji. Bio je to posljednji Jonesov nastup u kategoriji do 93 kilograma.

‘‘Bones‘‘ je ubrzo napustio titulu i odlučio se fokusirati na fizičku transformaciju u teškaša. Očekivali smo da će to zasigurno potrajati neko vrijeme, ali vjerojatno nitko nije niti pomišljao da će proći više od tri godine do sljedećeg Jonesovog nastupa.

Napokon je Jon spreman za debi među teškašima, a 4. ožujka (treći mjesec) borit će se za UFC-ovu titulu prvaka u teškoj kategoriji. Protivnik će mu biti Ciryl Gane, opasni francuski teškaš, a Gane i Jones borit će se za upražnjeni tron u teškoj kategoriji. Francis Ngannou nije se dogovorio oko novog ugovora s UFC-om i napustio je promociju kao prvak njihove kategorije, a tron je ostao upražnjen.

Ono što je fascinantno u cijeloj situaciji jest činjenica da su se u posljednje tri godine gotovo sigurno pojavili novi MMA fanovi koji nisu pratili ovaj sport dok je Jon Jones bio na vrhuncu. Vjerojatno su pogledali neke od snimki njegovih mečeva, ali pratiti Jonesovu UFC karijeru od početka bila je prava privilegija.

Fantastične mečeve pružao je Jones kroz velik dio svoje karijere, ali jedan Jonesov meč ima posebno mjesto u pamćenju svih njegovih fanova, ali i općenito MMA fanova. Naravno da aludiramo na Jonesov prvi meč protiv Alexandera Gustafssona.

U devetom mjesecu 2013. godine Jones se našao u vjerojatno najtežem meču u svojoj karijeri. Šveđanin Alexander Gustafsson ušao je u dvoboj za titulu kao autsajder, ali namučio je Jonesa kao nitko prije (a možda i poslije). Neki vjeruju da je Gus zaslužio i pobijediti, ali Jones je na koncu slavi jednoglasnom odlukom sudaca nakon nevjerojatno dobrih pet rundi borbe.

Ususret nadolazećem povratku Jonesa u kavez, UFC je odlučio prisjetiti svoje fanove na taj legendarni nastup Jona Jonesa.

‘‘Jonesov najbolji meč ikad?‘‘, naslov je njihovog videa koji su podijelili na svojoj službenoj Facebook stranici.

Radi se o sažecima u trajanju od tri minute i 48 sekundi, a ovo je prilika svim novim fanovima da se uvjere koliko je uzbudljiv bio meč Gusa i Jonesa. Ukoliko vam sažeci nisu dovoljno, nema brige.

Klikom na LINK možete pogledati kompletan prvi međusobni obračun Jonesa i Gustafssona. Dvojica sjajnih poluteškaša krajem 2018. godine odradili su i drugi međusobni meč, ali Jones je tada dominantno slavio nokautom u trećoj rundi borbe. Prvi meč puno je posebniji od revanša.

Linker
24. travanj 2024 11:01