UFC

(VIDEO) Bit će vatre! Rodriguez i Stephens teško su mogli prići bliže jedan drugom!

Rodriguez vs. Stephens
 screenshot/MMA Fighting
Ovog vikenda red je došao na UFC priredbu u Meksiku, a nju predvodi sjajan okršaj Jeremyja Stephensa i Yaira Rodrigueza, boraca  koji samim svojim imenima najavljuju spektakl. Da bi moglo biti vatreno da se zaključiti i iz prvog sučeljavanja.

Ovotjedni UFC-ov Fight Night održat će se u domovini najuzbudljivijih boraca na svijetu. Svi koji malo bolje poznaju boks znaju što znači meksički "swarm", a takav stil borbe Meksikanci su uveli i u MMA. Iako imenima ne toliko jaka priredba, ovo gostovanje u Mexico Cityju trebalo bi donijeti puno uzbuđenja. Niti jedan UFC-ov event u domovini tortilla i tacosa do sada nije razočarao pa vjerojatno neće niti ovaj put.

Program predvodi borba perolake kategorije između dva borca koji sami po sebi predstavljaju uzbuđenje. Jeremy Stephens (28-16, 15-15 UFC) iza sebe ima već toliko borbi da ga s 33 godine možemo zvati veteranom ovog sporta, a od svog prvog nastupa bori se na jednak način. Ulazi otvoreno s ciljem da udarcima baci protivnika na pod ili da on padne pokušavajući. Sličan stil preferira i Yair Rodriguez (11-2, 7-1 UFC), pa ne treba čuditi što većina fanova očekuje jednu od najboljih borbi ovog mjeseca, ako ne i nekog još duljeg razdoblja.

Sunaslovna borba donosi nastup bivše prvakinje slamka kategorije Carle Esparze (14-6, 5-4 UFC) koja će se boriti protiv ljubimice domaće publike, talentirane Alexe Grasso (11-2, 3-2 UFC). U promociju je vraćen i talentiran meksički borac muha kategorije, Brandon Moreno (15-5, 4-2 UFC), a njegov protivnik bit će Askar Askarov (10-0, 0-0 UFC). Irene Aldana (10-5, 3-3 UFC) se svojim posljednjim nastupima iskazala kao vjerojatno najatraktivnija borkinja svijeta, a ovdje će se boriti protiv Vanesse Melo (10-5, 0-0 UFC), dok će Martin Bravo (11-2, 1-2 UFC) tražiti pobjedu protiv Stevena Petersona (16-7, 1-3 UFC). Tih pet borbi kompletirat će glavni program, dok uvodni program sadrži sedam raznih okršaja čiji popis možete vidjeti na dnu teksta.

Pogledajte kako su izgledala jučerašnja sučeljavanja.

UFC Fight Night 159 - Popis borbi

Glavni program
Perolaka kategorijaYair Rodríguezvs.Jeremy Stephens
Ženska slamka kategorijaCarla Esparzavs.Alexa Grasso
Muha kategorijaBrandon Morenovs.Askar Askarov
Ženska bantam kategorija Irene Aldanavs.Vanessa Melo
Perolaka kategorija Martin Bravovs.Steven Peterson
Uvodni program
Bantam kategorija José Alberto Quiñónezvs.Carlos Huachin
Perolaka kategorija Polo Reyesvs.Kyle Nelson
Ženska slamka kategorija Ariane Carnelossivs.Angela Hill
Muha kategorija Sergio Pettisvs.Tyson Nam
Poluteška kategorijaVinicius Moreiravs.Paul Craig
Ženska bantam kategorija Sijara Eubanksvs.Bethe Correia
Laka kategorijaClaudio Puellesvs.Marcos Rosa Mariano
Linker
25. travanj 2024 07:08