UFC

(VIDEO) Četiri UFC borca uzela bonus za najbolju izvedbu, pogledajte nokaut u posljednjim sekundama

Grant Dawson vs. Leonardo Santos
 Screenshot
UFC on ESPN 21 službeno nije dobio glavnu borbu, no zato su tu četiri najbolje izvedbe

Na UFC on ESPN 21 priredbi održano je ukupno deset borbi. Četiri su otišle sve do sudačke odluke, dok ih je šest završilo nokautom ili tehničkim nokautom. Jako lijep prosjek za sve koji vole prekide, a ne treba čuditi niti to što u takvom razvoju događaja nije bilo bonusa za najbolju borbu priredbe, nego su četiri borca nagrađeni s 50 tisuća dolara za najbolju izvedbu.

Prvi među njima je Bruno Gustavo da Silva, koji je pobjedu ostvario protiv JP-a Buysa, ujedno svoju prvu u četiri UFC nastupa. Osim što je svakako spasio svoj posao i mjesto na rosteru, financijski dodatak sigurno je uljepšao njegov dan u Las Vegasu.

Gore spomenuti borac jedan je od dva nagrađena s uvodnog programa, dok je drugi Grant Dawson. U borbi protiv Leonarda Santosa, koja gledajući na rezime i kvalitetu boraca nije imala što raditi u toj dijelu programa, vrlo izjednačenu borbu završio je nokautom samo četiri sekunde prije kraja. I to iz gornje pozicije, dok je Brazilac pokušavao nešto napraviti s leđa. U trenutku završetka borbe, mnogi su vjerovali kako je Dawson napravio preokret, odnosno da je njegov protivnik vodio 2:0 u rundama, što bi ovoj izvedbi dalo dodatni značaj, no ipak nije bilo tako. Sve u svemu, mladi Dawson je još neporažen kao UFC borac, a pokazao je da zna biti i atraktivan. Ovo je njegov drugi bonus za najbolju izvedbu.

Dawsonov nokaut, zahvaljujući UFC-u i objavi na njihovoj Facebook stranici, možete pogledati OVDJE.

Dva od dva trenutno glasi UFC omjer Adriana Yaneza. Dva nastupa, dvije pobjede i dva zarađena bonusa za najbolju izvedbu. Ovog puta je to ostvario munjevitim desnim krošeom kojim je završio posao u borbi protiv Gustava Lopeza.

Posljednji bonus odlazi Maxu Griffinu, koji je u sunaslovnoj borbi priredbe nokautirao Kenana Songa. Njegov drugi bonus u 11 UFC borbi i prvi za najbolju izvedbu, donijela mu je kombinacija završena desnim krošeom, koji je kineskog velteraša poslao na spavanje, a "Painu" donio drugu pobjedu u nizu.

Linker
04. travanj 2024 06:21