UFC

Holland razmišlja o promjeni kategorije: ‘On je spominjao moje ime, sad je pravi trenutak za našu borbu‘

Kevin Holland
 DOUGLAS P. DEFELICE/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA
Uvjerljiv poraz od Dereka Brunsona natjerao ga je da razmisli o zaokretu u svojoj karijeri

Kevin Holland nije uspio nastaviti svoj niz od pet uspješnih nastupa u UFC-ovom kavezu. Prošlog je vikenda od 28-godišnjeg Amerikanca uspješniji bio njegov devet godina stariji sunarodnjak Derek Brunson.

Holland nije imao odgovora na Brunsonovo hrvanje i veći dio 25-minutnog okršaja proveo je na leđima. Nakon završetka glavne borbe UFC Vegas 22 priredbe, Kevin je očito razmislio o svemu i zaključio da bi spuštanje u velter kategoriju možda u ovim trenucima bilo pravo rješenje za njegovu karijeru.

"Iskreno, volio bih angažirati nutricionista i okušati se u velteru. Ovi likovi u srednjoj su dosta teški. Nije to ništa s čime se ne mogu nositi, ali je nešto o čemu razmišljaš kada odradiš meč na 25 minuta", rekao je Holland za ESPN.

'Trail Blazer' je prije UFC karijere upisao nekoliko nastupa kao velteraš, a u slavnom bi Octagonu za prvog suparnika u ovoj kategoriji volio imati Belala Muhammada.

"Bilo bi sjajno kad bih se mogao okušati u velteru, a Belal je lik koji je stalno spominjao moje ime. Njegov je posljednji meč prekinut zbog uboda u oko (vs. Leon Edwards), a ja sam u posljednjem doživio poraz. Obojica smo se htjeli boriti i zašto to ne bismo učinili sada?" - otkrio je Holland svoju želju.

"Vratimo se na 15 minuta", našalio se Kevin pa u osvrtu na svoj posljednji nastup dodao:

"Mislim da sam cijeli tjedan previše razmišljao o borbi na 25 minuta. Puno hrvanja u pripremama i sparinzi od 25 minuta bili su teški. A onda kada sam ušao u posljednje dvije minuta sam zaključio da to baš i nije toliko strašno, vjerojatno sam trebao dodati gasa od samog starta. No, čestitke Brunsonu. Bio je pametan i dobro je odradio svoj posao", zaključio je Holland.

Linker
20. travanj 2024 04:26