UFC

Chimaevu se svidio pobjednik s posljednje UFC priredbe: ‘Dajte mi tog tipa!‘

Khamzat Chimaev

 screenshot (YouTube, UFC)
Čečen je izrazio želju iskušati se u duelu dva neporažena dominantna UFC-ova velteraša

Pobjedom u sunaslovnoj borbi UFC Fight Nighta 198 došao je Sean Brady (15-0, 5-0 UFC) do svog najvećeg uspjeha u karijeri. Dobio je priliku napasti Top 10 borca u Michaelu Chiesi i onda je tu priliku iskoristio čistom pobjedom 2:1 u rundama protiv iskusnog kolege.

Brady, koji je sa 175 cm visine uvjerljivo najniži rangirani UFC-ov velteraš, postao je zanimljiv već u svojim ranijim nastupima, ali ovim je potvrdio svoju kvalitetu. Prije svega ga krasi ogromna fizička snaga, kojom uspijeva anulirati nedostatak fizičkih gabarita, a nove UFC ljestvice donijet će mu i prvi Top 10 plasman.

Na njegovu izvedbu nije mogao imun ostati još jedan friški Top 10 borac iste kategorije, koji u Octagonu izgleda još dominantnije od njega, Khamzat Chimaev. On je na Twitteru odlučio podijeliti snimku Bradyjeve izjave s kraja borbe protiv Chiese, a u komentaru je kratko zatražio borbu protiv njega.

U sportskom smislu ovo je itekako realna i relevantna borba, kojom bismo saznali koji od dva nadolazeća velteraša je već sad spreman za vrh. S druge strane, pitanje je bi li UFC u ovom trenutno bio spreman jednog potencijalnog "contendera" vratiti pokoji korak unazad, što bi se u slučaju poraza dogodilo.

Brady bi i u ovom slučaju bio fizički inferioran borac, no on je na to bio spreman čim je odlučio boriti se u toj kategoriji. Sad nam samo ostaje pitanje hoćemo li ih vidjeti već sad jednog protiv drugog ili je to ipak borba za neko buduće vrijeme.

Linker
20. travanj 2024 03:49