UFC

(VIDEO) Croata i Erslan prognoziraju UFC 249: 'Očekujte iznenađenja!'

Poznati hrvatski MMA borci, Francisco 'Croata' Barrio i Ivan Erslan, primili su se posla i prognozirali nam pet "na papiru" najzanimljivjih borbi UFC 249 priredbe.

UFC se vratio i to odmah s vrlo jakih programom. Od svih borbi, njih pet nekako ipak najviše upada u oko pa smo za njihove prognoze pitali neke domaće borce. Ovim putem možete vidjeti što su rekla dva člana zagrebačkog American Top Teama.

Ivan Erslan - Ferguson se do sada nije susreo s borcem poput Gaethjea

Trenutno najveći hrvatski MMA potencijal, Ivan Erslan, kao i svi se veseli povratku UFC-a i s nestrpljenjem čeka da borbe napokon krenu. KSW-ov poluteškaš je svoje prognoze iznio na kratak i jasan način.

Ferguson vs. Gaethje: Ovdje očekujem iznenađenje, mislim da će Gaethje pobijediti. Bolji je borac od svih s kojima se Ferguson do sada susreo. Očekujem baš jedno pravo iznenađenje.

Cejudo vs. Cruz: Tipovat ću na Cejuda, mislim da je u ovom trenutku bolji. Dominick Cruz je prošao svoj „prime“.

Ngannou vs. Rozenstruik: I ovdje ću ići na iznenađenje i reći da će Rozenstruik pobijediti. Ngannou je s razlogom favorit, no imam neki osjećaj da će ga Surinamac pobijediti.

Pettis vs. Cerrone: Tu ću reći Pettis. Ukratko, jednostavno je bolji borac.

Werdum vs. Oleinik: Werdum je kompletniji. Oleinik ga ne može završiti na podu, gdje bi mu zapravo trebala biti jedina šansa. Werdum je bolji i pobijedit će.

Francisco Barrio - Cejudo mi je ljigav i bahat, navijam za Cruza

Francisco „Croata“ Barrio također ne može dočekati povratak MMA-a, iako zbog svog sportskog načina života priredbu neće gledati uživo. Hrvatsko-argentinski borac na neke borbe ima vrlo zanimljiv pogled, velikim dijelom s nekog privatnog gledišta.

Ferguson vs. Gaethje: Kažu dva luđaka, ali mislim da niti jedan nije to. Obojica su jako pametni borci. Mislim da će Gaethje bolje otvoriti i početi tući Fergusona, no Tony će ga na neki način završiti. Ne znam kako, ali on je jako nepredvidljiv borac i ponovno će nešto neočekivano napraviti.

Cejudo vs. Cruz: Navijam ga Cruza. Upoznao sam Cejuda u Meksiku 2011. godine na Panameričkim igrama i bio je super tip, simpatičan. Ali sad kad ga gledam mi je jako ljigav i bahat. Ne volim taj stil. On glumata i loše glumata. Nije smiješan. Osim toga, želim da Cruz dokaže da „ring rust“ ne postoji.

Ngannou vs. Rozenstruik: Rozenstruika nisam nikad gledao, vidio sam samo „highlightse“. Ngannou je snažan, ali previše mišićav i brzo se „ukiseli“. Jairzinho je od Overeema dobio batina, ali je pokazao da može izdržati i okrenuti borbu. Mislim da bi to mogao napraviti i ovog puta.

Pettis vs. Cerrone: Pettis će pobijediti. Pettis je puno kvalitetniji, a i pobijedio ga je već prvi put kad su se borili. On mi je jako drag borac. Obojica su dečki koji se već godina bore na visokoj razini pa su malo potrošeni, ali Pettis bi trebao biti bolji.

Werdum vs. Oleinik: Oleinik je odličan grappler i sve protivnike većinom pobjeđuje u parteru. No, Werduma tamo ipak ne može savladati tako da vjerujem da će Fabricio ovdje doći do pobjede

Ovo je samo dio onoga što nam je argentinsko-hrvatski borac rekao u opuštenom razgovoru. Malo opširniju Franciscovu prognozu možete pogledati u videu ispod teksta.

Linker
19. travanj 2024 17:58