UFC

(VIDEO) ‘Da, pogodio si u živac‘: Du Plessis i O‘Malley ismijavali Stricklanda i njegovog nasilnog oca, Sean puknuo pod pritiskom

Sean Strickland (lijevo), Dricus Du Plessis (gore desno), Sean O‘Malley (dolje desno)

 Screenshot (youtube)
UFC-ov prvak srednje kategorije prvi put je izvukao deblji kraj verbalne bitke

Čini se da je Colby Covington pokrenuo određeni trend, a radi se o provociranju protivnika na temelju njihovih očeva i njihove burne prošlosti. ‘‘Chaos‘‘ je dobrano isprovocirao Leona Edwardsa izjavivši kako je Leonov otac u sedmom krugu pakla, a samo dan kasnije svjedočili smo sličnim provokacijama na posve drugoj konferenciji za medije.

UFC je organizirao takozvanu ‘‘2024 Season‘‘ konferenciju za medije, a glavni akteri bili su predvodnici UFC 297, UFC 298 i UFC 299 evenata. Tako su na pozornici bili Sean Strickland, Dricus Du Plessis, Alexander Volkanovski, Ilia Topuria, Sean O‘Malley i ‘‘Chito‘‘ Vera.

Naravno da je Sean Strickland vodio glavnu riječ, ali može se reći kako je prvi put i on sam izvukao deblji kraj verbalne rasprave. Naime, Dricus Du Plessis ‘‘pogodio je živac‘‘ Seana Stricklanda i fanovi na društvenim mrežama složni su da je Du Plessis verbalno izdominirao Stricklanda.

Zanimljivo da su Strickland i Du Plessis započeli konferenciju za medije iskazujući poštovanje jedan drugome. Nije bilo previše ‘‘trash talka‘‘ i činilo se kao da će sve proteći u miru. Ipak, kako je vrijeme odmicalo, tenzije su sve više rasle.

Strickland je sve započeo ističući kako je Du Plessis ranije ove godine odbio meč za titulu jer je navodno bio ozlijeđen, a Sean je pristao uskočiti ‘‘s kauča‘‘ i osvojio je pojas porazivši Israela Adesanyu. Du Plessis je pojasnio zašto je Strickland pristao na takav meč.

‘‘Bio si sedmi u poretku izazivača. Znao si da nikada nećeš napraviti skok u poretku. Ti nisi šampionski materijal, pobijedio si na sreću i to će biti najviša točka tvog života.‘‘, poručio je Du Plessis.

Tenzije su dobrano narasle nakon te prepirke, a Strickland je počeo optuživati Dricusa da je homoseksualac, a da mu trener služi kao seksualni partner.

Sean Strickland kasnije je navodio kako će izdominirati Du Plessisa u međusobnom obračunu, baš kao što je izdominirao Adesanyu. Dricus je isticao da Sean nije uspio završiti Adesanyu i da taj nastup stoga ne možemo nazivati ‘‘dominacijom‘‘.

‘‘Drago mi je da on govori kako će me izdominirati, ali neće biti niti blizu da me završi. Ni blizu!‘‘, poručio je Du Plessis, na što se Strickland nadovezao.

‘‘Ne moram se ja brinuti o finiširanju. Završit će te tvoj trener otpozada, kao što to inače čini. Ne brini se, bit ćeš završen te večeri, tvoj trener će se pobrinuti za to.‘‘, provocirao je Strickland, ali zatim je uslijedio ‘‘hladan tuš‘‘ za prvaka. Dricus se pokazao izrazito dobrim ‘‘trash talkerom‘‘, ali vjerojatno je i on prešao granicu ovaj put.

‘‘Brate, zašto si tako ljut? Misliš da te tvoj otac mlatio? Tvoj otac nije ništa spram mene. Ja ću ti pokazati što su batine. Vratit ću ti sva sjećanja iz djetinjstva. Sve do jednog, sve one trenutke kad bi ti legao u krevet, a tvoj otac dođe i prebije te.‘‘, udario je Dricus ispod pojasa.

Mnogi već znaju Stricklandovu životnu priču. Njegov otac bio je alkoholičar, psihički bolesnik i obiteljski nasilnik. Tukao je svoju suprugu, ali i tada maloljetnog Seana, a Dricus je svojim komentarima dodatno razbjesnio Stricklanda.

‘‘Dušu ću ti uzeti, razumiješ li me?‘‘, zaprijetio je Sean, a uslijedio je vrlo iritirajuć smijeh Dricusa Du Plessisa.

‘‘Čemu se smiješ, ti pederčino?‘‘, pitao ga je Sean, a Dricus je tu shvatio kako je pogodio ‘‘ravno u živac‘‘.

‘‘Da, pogodio si u živac, kujo. Idi stavljaj led na svoj gležanj, ti usrana kukavice. Uništit ću te.‘‘, derao se Strickland u mikrofon, a Dricus je držao osmijeh na lice, svjestan da je nadjačao Stricklanda u njegovoj igri.

Sean O‘Malley također je provocirao Stricklanda, ali Sean je sve započeo

Nije to bio jedini trenutak u kojem je Seanov nasilni otac bio tema ove konferencije za medije. Sean O‘Malley također je provocirao Stricklanda na temelju teškog odrastanja. Treba ipak istaknuti kako je i u ovoj situaciji Strickland započeo svađu.

Sean je pitao okupljene navijače zašto su protiv Marlona Vere, borca s kojim se O‘Malley treba boriti na UFC 299 eventu.

‘‘Hej, imam pitanje za vas? Zašto ste se okomili na ‘Chita‘. On je ratnik i dobar čovjek. Ovaj tip ovdje (obraćao se O‘Malleyju), on dopušta drugim tipovima da vode ljubav s njegovom s ženom. ‘Chito‘ je pravi muškarac. Uz tebe sam ‘Chito‘, idemo!‘‘, poručio je Strickland, a zatim je O‘Malley žestoko uzvratio:

‘‘Barem me moj otac nije silovao!‘‘

Strickland je brzo preuzeo glavnu riječ, nazivao je O‘Malleyja ‘‘klaunom‘‘ i nastavio je ismijavati otvorenu vezu između O‘Malleyja i njegove supruge Danye.

Koliko je Sean bio pogođen ovakvim provokacijama, govori i njegova objava na Twitteru. Prvak UFC-ove srednje kategorije ostavio je nešto opsežniji osvrt, a moramo priznati da nismo navikli na ovako ozbiljne osvrte od strane Seana Stricklanda.

‘‘Ne očekujem ništa bolje od O‘Malleyja i Dricusa. Sljedeći put navali na mene kao muškarac... Očito ne znaš što to znači.‘‘, Stricklandova je poruka za O‘Malleyja, a potom je uslijedio taj dio u ozbiljnom tonu.

‘‘Samo želim reći jednu stvar za koju smatram da je potrebno reći. Puno je djece koja su bila zlostavljana i to je prokleto tragična stvar koja te zauvijek promijeni. Način na koji funkcioniraš, kako gledaš na svijet, kako tretiraš odnose s drugima, kako se nosiš s ovisnošću i da te netko spusti s tom razinom traume na svjetskoj sceni je potpuna sramota. Imam velik broj pratitelja koji su doživeli traume i zlostavljanje, a reći ću vam da meni nije smiješno, što god da ste prošli, nije mi smiješno. Nadam se da svi razumijete da su to slabići (Dricus i O‘Malley) koji ne razumiju teškoće, ne razumiju kako je to živjeti s demonima. To je vječna borba koju nikada neće razumjeti.‘‘, objasnio je Strickland.

Sve u svemu, jedna poprilično kaotična konferencija za medije, što je uostalom za očekivati kad je Sean Strickland jedan od glavnih aktera. Alexander Volkanovski i Ilia Topuria nisu naročito uspijevali doći do riječi, ali sučeljavanje je ponudilo određenu napetost i tenzije.

Sva tri sučeljavanja zapravo su bila vrlo napeta, a Dana White i redari konstantno su bili u stanju priprave kako bi spriječili eskalaciju.

Dva dana u nizu UFC je ponudio kaotične konferencije za medije, s pregršt izjava koje ne dolikuju vrhunskim sportašima. Brojni fanovi ipak uživaju u tome, ali pitanje je idu li ovaj sport i UFC kao organizacija u pravom smjeru.

Kompletnu ‘‘Season 2024‘‘ konferenciju za medije pogledajte u videu ispod ovog teksta.

Linker
02. svibanj 2024 17:15