UFC

Dana White o tučnjavi Stricklanda i Du Plessisa: ‘Koja budala ih postavlja da tako blizu sjede? Ta budala sam ja‘

Dana White

 Screenshot (youtube, Ufc)
UFC-ov predsjednik jedan je od glavnih krivaca za incident koji je nastao na tribinama T-Mobile Arene

Fizički sukob Seana Stricklanda i Dricusa Du Plessisa privukao je veliku pažnju tijekom UFC 296 eventa. Dvojica boraca koji će se međusobno obračunati u kavezu 20. siječnja (1. mjesec) sljedeće godine, uranili su s okršajem i potukli su se na tribini T-Mobile Arene.

Sean Strickland nasrnuo je na Du Plessisa nakon što mu je južnoafrički borac nešto dobacio, a svi smo imali isto pitanje: Kako je moguće da Strickland i Du Plessis sjede tako blizu jedan drugome.

Samo dan ranije njih dvojica imali su žustar verbalni sukob na konferenciji za medije i bilo je jasno da ih treba držati na sigurnoj udaljenosti. Dana White je nedugo nakon eventa pojasnio kako je došlo do toga da sjede na jako maloj razdaljini.

‘‘Kakav tip budale postavlja Stricklanda da sjedi blizu Du Plessisa. Ova budala.‘‘, rekao je White i prstom je pokazao prema sebi.

‘‘Ja uvijek određujem raspored sjedenja. Koliko je to glupo bilo? Ne znam koja osoba može navesti Stricklanda da mirno sjedi, ali Du Plessis definitivno nije taj. Ne znam kako sam napravio taj propust. Takav je ovaj biznis. Stricklandu sam u ‘backstageu‘ rekao da se smiri, a on je odlučio napustiti T-Mobile Arenu. Gospodo, ovo su stvari koje se događaju u ovom biznisu.‘‘, pojasnio je Dana.

Dakle, UFC-ov predsjednik zapravo je napravio ovaj propust i odgovoran je za takav incident. Naravno da će mnogi posumnjati kako je White namjerno napravio takav raspored, jer ovime je samo dodatno porastao ‘‘hype‘‘ oko meča između Stricklanda i Du Plessisa.

Dana nerijetko priča kako UFC ne voli ovakve incidente, jer nadležne komisije novčano ih kažnjavaju zbog takvih incidenata. Ako su uistinu htjeli izbjeći incident, onda je Dana White napravio podosta velik organizacijski propust.

Sreća u nesreći jest to da nitko nije ozlijeđen u tom sukobu. Bilo je ponešto djece u blizini Stricklanda i DDP-a, ali prema snimkama koje kruže društvenim mrežama, Strickland je zamolio dijete Gilberta Burnsa da se pomakne, prije nego je nasrnuo na Dricusa. Jedan od reportera pitao je Whitea što misli o Stricklandovoj brižnosti prema maloj djeci.

‘‘Nisam to znao, to je sjajno. ‘Možete li se pomaknuti da napadnem ovog gospodina? Hvala vam djeco‘. Ne, to svejedno nije bilo dobro. Bio sam uzrujan jer su djeca bila prisutna i na toj konferenciji za medije.‘‘, izjasnio se Dana.

Kad se sve zbroji i oduzme, šteta nije velika. Strickland se nije ozlijedio, kao ni Dricus i svi ostali ljudi koji su bili u njihovom okruženju. Šteta je ipak što ovakvi incidenti naruše sliku o samoj organizaciji i sportu, ali incident je očito bio neizbježan nakon što je White napravio propust s rasporedom sjedenja.

Snimku sporne situacije možete pogledati klikom na LINK.

Linker
13. svibanj 2024 01:18