UFC

(VIDEO) DC upozorio Miočića i otkrio taktiku za posljednji meč u karijeri: 'Što je tu je, oprosti'

Cormier vs. Miočić
 screenshot
Daniel Cormier jasno je poručio Stipi Miočiću što bi ga moglo čekati u njihovom trećem susretu

Aktualni UFC-ov prvak Stipe Miočić branit će svoju titulu 15. kolovoza u Las Vegasu, a protivnik na UFC 252 priredbi bit će mu isti kao i u njegova posljednja dva nastupa - Daniel Cormier.

Dvojica najboljih teškaša današnjice trenutno su na 1-1 međusobnom omjeru. DC je, podsjetimo, Stipu nokautirao u srpnju 2018., a ovaj mu se osvetio u kolovozu 2019. godine kada je sjajnom promjenom taktike koja se oslanjala na udarce u tijelo stigao do prekida u četvrtoj rundi.

Novi susret sportskih rivala ovoga puta održat će se u nešto drugačijem ambijentu. Naime, Miočić i Cormier borit će se u APEX kompleksu što bi značilo da njihovom meču neće prisustvovati publika. Još jedan bitan faktor u ovoj priči je i kavez koji se nalazi u ovoj dvorani, a on je manjih dimenzija nego onaj kakav ih je dočekao u prethodnim susretima.

"Sviđa mi se borba u APEX dvorani. Ta stara noga će se nalaziti točno ispred mene da ju ugrabim. Bit ću poput Curtisa Blaydesa. Ako želite gledati 25 minuta borbe na nogama, to neće biti ono što ćete dobiti. Nadam se da Stipe ima tenisice za hrvanje, jer s tim malim kavezom bit će - 'single leg', 'single leg', single leg', single leg', hrvanje. Što je tu je. Oprosti", rekao je Cormier u razgovoru s Arielom Helwanijem i tako najavio s kakvom taktikom ulazi u posljednji meč karijere.

A to je taktika koju, tada na iznenađenje mnogih, nije primjenjivao u njihovom posljednjem obračunu...

"Prošli put nisam mogao hrvati zbog problema s leđima. Počeo sam trenirati pet, a sa Stipom se borio osam mjeseci nakon operacije. Tad nisam, ali sad mogu hrvati", objašnjava DC.

Octagon manjih dimenzija, a upravo takav se nalazi u APEXU, vruća je tema posljednjih tjedana. Dok Cormier prije nekoliko dana nije skrivao zadovoljstvo ovom promjenom, Stipe, s druge strane, baš i nije bio oduševljen. Barem se tako moglo zaključiti iz informacija do kojih je stigao MMA Fighting.

"Dobili smo informaciju da bi se Miočić radije borio u većem Octagonu, no u APEX kompleksu se trenutno nalazi onaj manjih dimenzija. Da problem bude veći, naš izvor kaže da je rasvjeta tamo konstruirana specifično za manji kavez. To bi, naime, moglo spriječiti bilo kakav plan oko zamjene kaveza", stajalo je u tekstu uglednog borilačkog portala.

Tko zna, možda se UFC odluči prilagoditi svoju dvoranu i ispuniti Miočićevu navodnu želju. No, Cormier se trenutno ne zamara time jer je uvjeren kako taj faktor neće bitno utjecati na konačni ishod.

"Mislim da to neće ništa promijeniti. Manji ili veći kavez, sve što ćete vidjeti je (podiže ruku) i čuti - 'Novi, dvostruki UFC-ov prvak u teškoj kategoriji, Daniel Cormier'. To je to. To će se dogoditi 15. kolovoza i to mi je najbitnije", zaključio je bivši prvak, a danas izazivač.

Linker
25. travanj 2024 22:09