UFC

Cormier progovorio o jednom od ključnih faktora: 'To mi ide na ruku više nego Stipi'

DC vs. Stipe Miočić
 Službeni poster (UFC)
I veličina kaveza mogla bi odigrati veliku ulogu u teškaškom spektaklu

Stipe Miočić i Daniel Cormier 15. kolovoza predvodit će UFC 252 priredbu, a o nekim nepoznanicama koje vežemo uz taj događaj otvoreno je razgovarajući s Arielom Helwanijem progovorio bivši dvostruki prvak.

Jedna od tih nepoznanica je i lokacija na kojoj će se dva najbolja teškaša današnjice obračunati po treći puta u svojim karijerama. Iako neki mediji navode Las Vegas, a drugi Otok Yas (Fight Island), činjenica je da se još uvijek ništa ne zna. Upravo to je potvrdio i sam DC koji ističe da mu je svejedno, ali i da bi volio da na vrijeme sazna ako se radi o nekom mjestu na višoj nadmorskoj visini.

"Sve dok to nije Colorado ili Novi Meksiko gdje ne možeš disati... Mislim da su to jedina mjesta za koja bi nam trebali nešto ranije javiti. Da se borimo u Novom Meksiku, onda bih sigurno tamo otišao nešto ranije da se prilagodim na nadmorsku visinu. Osim tih lokacija, zapravo nije ni važno gdje ćemo se boriti", započeo je Cormier.

U istom je razgovoru DC otkrio da je potpisao ugovor s uvjetima istima kao i kod prethodnog meča kada je on bio prvak, ali je istaknuo i faktor manjeg Octagona. Kakav je, recimo, postavljen u lasvegaškom APEX kompleksu.

"Da se borimo u APEX-u... Manji Octagon išao bi meni na ruku. Meni kao nekome tko se želi približiti, tko se želi hrvati i kao nekome tko se već borio u manjem kavezu. U Strikeforceu sam, sjetite se, nastupao u nešto manjem kavezu. Iskreno, meni malo više odgovara manji Octagon, nego što odgovara Stipi", objasnio je Cormier dodavši da veličina kaveza nije bila u ugovoru.

Linker
25. travanj 2024 05:30