UFC

(VIDEO) Diaz dao 40-minutni intervju za ESPN: 'I dalje sam najveća zvijezda, kad kihnem, čitav svijet čuje za to!'

Nate Diaz
 Screensthot (YouTube)
Intervjui s Nateom Diazom su prava rijetkost, a kada traju više od 40 minuta, onda se radi o nečemu jedinstvenom. Upravo to se dogodilo ususret UFC-u 241.

Jedan od najpopularnijih UFC-ovih boraca je odlučio progovoriti u ekskluzivnom intervjuu za ESPN. Razgovor je vodio novinar Bett Okamoto, no možda je bolje reći da je tek povremeno rekao pokoju riječ. Bio je to 40-minutni monolog Diaza u kojem se dotaknuo mnogih zanimljivih tema vezanih uz svoju karijeru proteklih nekoliko godina.

Obučen u "Nike" i "Adidas", Diaz je i samom pojavom dao do znanja da je UFC-ov "bad boy" koji ne mari za pravila. "Reebok" je, naime, službeni UFC-ov partner kada se govori o sportskoj opremi, no on se odlučio pojaviti na intervjuu u opremi Reebokovih najvećih konkurenata.

A kad govorimo o njegovim konkurentima za Diaza postoji tek nekoliko mečeva koji ga zanimaju. Siguran je da bi prihvatio treći obračun protiv Conora McGregora i meč za titulu protiv Khabiba Nurmagomedova. Pettisa je, tvrdi, prihvatio jer se radi o imenu s renomeom koje nešto znači. Ali i zato jer je shvatio da gubi rat s UFC-om čekajući postrance da se nešto dogodi samo po sebi.

Upitan na samom kraju intervjua hoće li napokon riješiti svoj odnos s UFC-om i boriti se redovito ili ćemo opet vidjeti dugu pauzu, Diaz odgovara:

"Vidjet ćemo kako će ovo sve proći. Ja bih volio slagati se sa svima i volio bih nastaviti se boriti. Treniram naporno i spreman sam biti unutra. Neću reći da sam spreman vratiti se igru jer sam čitavo vrijeme ovdje. Nadam se da će ovaj meč voditi prema nečemu višem i višem."

Diaz ima rješenje i ako izgubi od Pettisa. Očajavanja za popularnog UFC borca nema...

"A ako se stvari ne odviju jeb*** kako sam planirao... i dalje ću se jeb*** boriti i izboriti put prema gore. Nisam zabrinut za to", objašnjava i zaključuje da je UFC za njega i dalje u ovom trenutku jedina opcija:

"Ne znam koliko još imam borbi s UFC-om, ali imam nekoliko. U ovom trenutku meni se ne radi o tome u kojoj sam organizaciji. Želim se samo boriti protiv najboljih protivnika. Gdje su najbolji od najboljih, tamo želim biti. To je trenutačno UFC. Ali te stvari se mijenjaju. Ne mogu vam odgovoriti, borit ću se protiv Anthonyja Pettisa, a onda ćemo vidjeti!"

Mnogobrojni fanovi Natea Diaza su već intervju proglasili "kultnim" i "MMA klasikom", a u samo nekoliko sati ga je pogledalo više od milijun ljudi. Općenito vlada puno veći interes MMA javnosti za meč Pettis vs. Diaz, nego za onaj između Cormiera i Miočića koji predvodi event.

Linker
24. travanj 2024 05:55