UFC

(VIDEO) Dodjela ESPY nagrada: Daniel Cormier MMA borac godine, Canelo najbolji boksač

Daniel Cormierv(Instagram)
Daniel Cormier osvojio je nagradu za MMA borca godine na velikoj ESPY dodjeli. On time ulazi u povijest kao prvi laureat ove kategorije, budući da je kategorija "Borac godine" od ove godine podijeljena na najboljeg MMA borca i najboljeg boksača. Ovu drugu nagradu uzeo je Canelo Alvarez.

Cormier je slavio u konkurenciji Amande Nunes, Henryja Cejuda i Israela Adesanye, a zanimljivo je kako se dodjela u toj kategoriji održala na "crvenom tepihu", a ne na pozornici. Nagradu je uručio predsjednik UFC-a Dana White, a Cormier nije mogao sakriti oduševljenje. Amanda Nunes tako ipak nije uspjela slaviti i ovdje, nakon što je doslovno rasturila na godišnjim "MMA Awards" nagradama, dok je Henry Cejudo izgledao vidno razočaran što ta nagrada nije pripala njemu.

"Ovo je ludo. Nikad ne bih očekivao da ću biti i nominiran za tako nešto, a sad sam osvojio nagradu", napisao je DC u svom obraćanju na društvenim mrežama, ne zaboravivši navesti kako je rivalitet s Jonom Jonesom ono što je dovelo do toga što je on osobno postao.

Što se tiče nagrade za boksača godine, tamo je slavio Canelo Alvarez i to u nevjerojatnoj konkurenciji Vasyla Lomachenka, Oleksandra Usyka i prošlogodišnjeg borca godine, Terrencea Crawforda. Canelo je prošle godine savladao Gennadyja Golovkina u velikom revanšu, nakon sjajnih 12 rundi, a onda je s DAZN platformom potpisao financijski najvrjedniji ugovor u povijesti sporta.

Pogledajte kako je izgledala dodjela nagrada MMA borcu godine.

Linker
02. svibanj 2024 08:37