UFC

(VIDEO) Dricus Du Plessis nije izgubio više od pet godina: Prisjetite se kako ga je Soldić demolirao u KSW-ovom kavezu

Dricus Du Plessis (lijevo) i Roberto Soldić (desno)

 Screenshot (youtube, Ksw)
‘‘Robocop‘‘ je posljednji borac koji je nanio poraz UFC-ovom izazivaču za pojas u srednjoj kategoriji

Dricus Du Plessis 2020. godine došao je u UFC kao EFC-ov prvak srednje kategorije, ali i s pedigreom bivšeg KSW-ovog prvaka u velter kategoriji. 14 pobjeda i dva poraza imao je Dricus prije dolaska u najjaču organizaciju i mnogi su već tada znali da UFC dobiva veliko pojačanje.

Nešto više od tri godine kasnije, Dricus iza sebe ima šest UFC nastupa, a sa sigurnošću možemo reći da je čak i nadišao očekivanja. Čak pet pobjeda prekidom ostvario je Južnoafrikanac unutar UFC-ovog kaveza, a samo je Brad Tavares izdržao sve do sudačke odluke.

Lista poraženih boraca također je impresivna. Osim spomenutog Tavaresa, Dricus je dobio Markusa Pereza, Trevina Gilesa, zatim Darrena Tilla, Dereka Brunsona i Roberta Whittakera. Ova posljednja pobjeda definitivno je i najveća u dosadašnjoj Dricusovoj karijeri.

Sjajni rezultati doveli su ga do napada na titulu, a Du Plessis će pokušati detronizirati Stricklanda u ranim nedjeljnim satima. Neće mu biti lako protiv prvaka, a ne sumnjamo da je Strickland dobro proučio meč koji je Dricus odradio u 10. mjesecu 2018. godine.

Du Plessis je tada odradio revanš s Robertom Soldićem, ali jako loše se proveo u tom meču. Hrvatski borac deklasirao je Du Plessisa u svim segmentima borbe, a do pobjede je došao nokautom u trećoj rundi. Bio je to spektakularan nokaut u režiji ‘‘Robocopa‘‘ i ujedno posljednji poraz u Dricusovoj dosadašnjoj karijeri. Više od pet godina Du Plessis nije osjetio poraz, a ususret nadolazećem meču protiv Stricklanda, društvenim mrežama je kružila Soldićeva pobjeda nad Dricusom.

Podsjećamo, Soldić i Du Plessis tada su bili veliki rivali. Dricus je slavio u prvom meču koji su odradili u travnju (4. mjesec) 2018. godine, a Roberto je pola godine kasnije došao do osvete.

Njihove karijere otišle su različitim putevima nakon toga. Dricus je odradio još jedan nastup u KSW-u, zatim je nastupio u EFC-u, a onda je uslijedio odlazak u UFC. Soldić se u periodu nakon mečeva s Dricusom izgradio u jednog od najvećih boraca u povijesti KSW-a, a zatim je otišao put ONE Championshipa. Mnogi tvrde da je to bio loš potez, ali Soldić još uvijek stigne okrenuti stvari u svoju korist.

Naravno, Soldića bismo puno radije gledali u UFC-u. Ne sumnjamo da bi i UFC-ovi ‘‘matchmakeri‘‘ prepoznali dobru priliku za ugovaranje trilogije između Du Plessisa i Soldića, a vjerujemo da bi Roberto mogao ponoviti ono što je Dricusu napravio u listopadu 2018. godine.

Ako ste zaboravili kako se taj meč odvio, prava je prilika da se prisjetite. Snimka meča nalazi se ispod teksta.

Linker
02. svibanj 2024 01:41