Regija

Soldićev menadžer nakon Dricusovog osvajanja pojasa: ‘Tko god dominira u KSW-u, može biti prvak bilo gdje!‘

Ivan Dijaković i Roberto Soldić

 One Championship
Ivan Dijaković oglasio se nakon što je Soldićev nekadašnji rival osvojio UFC-ov pojas

Jučer tijekom dana podsjetili smo vas na posljednji poraz Dricusa Du Plessisa. Južnoafrički borac srednje kategorije posljednji poraz pretrpio je u desetom mjesecu 2018. godine, a bolji od njega te večeri bio je Roberto Soldić.

Hrvatski borac deklasirao je Du Plessisa u meču za KSW-ovu titulu prvaka u velter kategoriji, a ujedno se i revanširao Dricusu za poraz koji mu je Du Plessis nanio ranije te godine. Soldić je odmah nakon prvog poraza istaknuo kako je imao problema sa skidanjem kilaže, nije bio u dobrom stanju tijekom same borbe i zatražio je revanš.

Mnogi su smatrali da Soldić samo traži izlike za svoj poraz, ali Roberto je u revanšu potvrdio svoje riječi te se ispostavilo da je tada ipak bio bolji od Dricusa Du Plessisa. Uslijedio je period u kojem je Soldić dominirao KSW-om, dok je Du Plessis 2020. godine debitirao u UFC-u.

Putevi dvojice boraca razišli su se nakon dva međusobna obračuna. Soldić je trenutno dio ONE Championship organizacije, dok je Du Plessis od sinoć novi prvak UFC-ove srednje kategorije. Sportski gledajući, Du Plessis je trenutno u boljoj situaciji, ali Soldić sigurno može izvući velik poticaj i motivaciju nakon Dricusovog osvajanja pojasa u UFC-u.

Čovjek kojeg je Soldić deklasirao prije nešto više od pet godina, danas je najbolji borac na svijetu u srednjoj kategoriji. Sigurni smo da Soldiću takve misli također prolaze glavom i ne sumnjamo da silno motiviran ulazi u nastavak svoje karijere.

Treći meč između Dricusa i Soldića trenutno nije opcija, jer Soldić je u ONE Championship organizaciji. Njegova karijera unutar te organizacije nije započela onako kako smo očekivali. Prvi meč završio je ‘‘no contestom‘‘, a u drugom meču Soldić je pretrpio nokaut u drugoj rundi. Trenutno iščekujemo njegov povratak u kavez, a njegov menadžer Ivan Dijaković najavljuje velike stvari.

Dijaković je također popratio uspjeh Dricusa Du Plessisa, čestitao je novom UFC-ovom prvaku, a zatim je podijelio snimku koja pokazuje kako je Soldić nokautirao Du Plessisa.

‘‘Sada je tvoj red da postaneš prvak ONE Championship organizacije. Idemo!!!‘‘, napisao je Dijaković.

image

Instagram story Ivana Dijakovića

Instagram (ivan Dijaković)

Inače, nakon Soldićevih početnih neuspjeha u ONE-u, mnogi su počeli osporavati relevantnost i težinu rezultata koje je postizao u KSW-u. Međutim, nakon što je Dricus postao UFC-ovim prvakom srednje kategorije, Dijaković se odlučio osvrnuti na KSW i kvalitetu boraca koji postanu KSW-ovim prvacima.

‘‘Još jedna stvar o KSW-ovim borcima i bivšim KSW-ovim borcima. Tko god postane prvakom u KSW-u i dominira KSW-om, sigurno može postati prvakom u bilo kojoj drugoj svjetskoj organizaciji, nebitno gdje. Činjenica.‘‘, poručio je čelni čovjek UFD Gyma.

image

Instagram story Ivana Dijakovića

Instagram (ivan Dijaković)

Lijepo je vidjeti da Soldić i njegov menadžer motivirani ulaze u ovu kalendarsku godinu, a nadamo se da će čelnici ONE-a što prije ugovoriti sljedeći Soldićev nastup. Vrijeme je da Roberto dobije priliku za iskupljenje.

Linker
27. travanj 2024 13:29