UFC

(VIDEO) Dva jako, jako opasna tipa: Pogledajte kako je UFC sažeo najbolje trenutke Justina Gaethjea i Maxa Hollowayja

Max Holloway (lijevo) | Justin Gaethje (desno)

 Screenshot (youtube, Ufc)
Borba za ‘‘BMF‘‘ pojas privlači ogroman interes borilačkih fanova

UFC 300 nudi nam dvije borbe za UFC-ove titule prvaka, ali možda i najveću pažnju mogao bi privući meč za takozvani ‘‘BMF‘‘ pojas. Iako se ne radi o pojasu prvaka, Max Holloway i Justin Gaethje više su nego dovoljan razlog za privući velik interes publike.

Obojica su prije svega sjajni borci, ali njihov pristup borbama ono je što čini ovaj meč potencijalno najzanimljivijim na kompletnom ‘‘fight cardu‘‘.

Gaethje i Holloway u svaki svoj meč ulaze beskompromisno, spremni na rat od prve do posljednje sekunde. Jako teško, gotovo nemoguće je sjetiti se ‘‘dosadnih‘‘ izvedbi u režiji ovog dvojca, a nerijetko su nas uveseljavali i sjajnim nokautima.

Justin Gaethje upisao je osam pobjeda u 12 UFC nastupa, a čak šestoricu svojih protivnika uspio je nokautirati. Pogledamo li širu sliku, odnosno učinak izvan UFC-a, Gaethje je 19 puta slavio nokautom. Zbilja impresivna statistika ovog razornog udarača lake kategorije.

Max Holloway vjerojatno ne posjeduje takvu snagu udarca, ali količina udaraca koju Holloway baca tijekom meča gotovo je nenadmašna. Max nerijetko frekvencijom udaraca lomi protivnike i dolazi do pobjede prekidom, a unutar UFC-ovog kaveza nokautom je slavio u 10 navrata. Ukupno 11 puta ‘‘Blessed‘‘ je nokautirao svoje protivnike u MMA mečevima.

Za razliku od Gaethjea koji je dvaput nokautiran tijekom svoje karijere, Max Holloway nikada u karijeri nije osjetio čak niti nokdaun. ‘‘Granitna brada‘‘ krasi sjajnog Hollowayja, a u ranim nedjeljnim satima saznat ćemo može li ta brada podnositi udarce nekog poput Justina Gaethjea.

Teško je prognozirati hoćemo li vidjeti nokaut tijekom ovog meča, ali sigurni smo da nas čeka fantastičan okršaj dvojice pravih ratnika.

Ako još uvijek sumnjate, zavirite u UFC-ove sažetke koje su posložili ususret meču između Gaethjea i Hollowayja.

Videi su ispod ovog teksta.

Linker
16. travanj 2024 14:22