UFC

(VIDEO) Dvije titule - dva revanša: Bombastična najava za idući UFC-ov PPV spektakl

 UFC
Već po običaju, čim završi jedna UFC-ova PPV priredba, odmah započinju promotivne aktivnosti iduće

UFC 262 je iza nas, a promocija ima novog prvaka lake kategorije, Charlesa Oliveiru. Sad se UFC za dvije priredbe, uz jedan vikend pauze, vraća u APEX, a onda slijedi novi spektakl pred punim tribinama. 12. lipnja Octagon stiže u Gila River Arenu u Glendaleu, savezna država Arizona, a program predvode dvije borbe za titulu.

I to nisu samo borbe za titulu, to su ujedno i revanši. Prvi, onaj koji će biti glavna borba, donosi okršaj prvaka srednje kategorije Israela Adesanye i prvog talijanskog izazivača u UFC povijesti, Marvina Vettorija. Njih dvojica već su se borili u travnju 2018. godine, kad je Adesanya slavio podijeljenom odlukom nakon tri runde te se uputio prema tituli prvaka koju je godinu i pol dana kasnije osvojio. Vettori je imao malo dulji put, no i dalje je Adesanya posljednji čovjek koji ga je savladao. S tim da Talijan tvrdi kako je pobjeda mogla otići njemu, s čime se zapravo složio i jedan sudac. Sad će u okršaju na pet rundi imati priliku dokazati da je tako već prije tri godine trebalo biti.

Drugi revanš donosi dvojac koji se već susreo u borbi za titulu. Riječ je o Deivesonu Figueiredo i Brandonu Morenu, koji su u prosincu prošle godine odradili jednu od najboljih borbi cijele 2020. Kako je ista završila bez pobjednika, prije svega jer je prvaku tijekom borbe oduzet bod, nije bilo druge nego ugovoriti revanš koji je prvobitno trebao biti glavna borba ove priredbe, no onda su uskočili gore spomenuti veći dečki.

Za prvu najavu UFC se odlučio posvetiti navedenoj četvorici, ali već na dovoljno dobar način da samom najavom budemo intrigirani. Ili ipak ne? Naravno, barem na samom kraju pronašlo se mjesta za spomenuti povratak Natea Diaza i borbu protiv Leona Edwardsa. Pogledajte najavu!

Linker
20. travanj 2024 08:42