UFC

(VIDEO) Henry Cejudo šokirao svog dugogodišnjeg trenera: Pogledajte kako mu je poručio da prestaju surađivati

Eric Albarracin (lijevo) i Henry Cejudo (desno)

 Screenshot (youtube, Ufc)
Bivši UFC-ov prvak muha i bantam kategorija odlučio se razići s Ericom Albarracinom

Henry Cejudo sredinom 2020. godine bio je na putu da postane jedan od najvećih boraca u povijesti MMA-a. Prvak dvaju UFC-ovih težinskih kategorija bio je Cejudo u tom trenutku, a na impresivan način pobjeđivao je borce poput Dominicka Cruza, T.J. Dillashawa, Marlona Moraesa itd. ‘‘Triple C‘‘ uspio je detronizirati i velikog Demetriousa Johnsona, u jako tijesnom meču na pet rundi.

Nakon olimpijskog zlata u hrvanju slobodnim stilom koje je osvojio 2008. godine, Cejudo je nizao velike uspjehe i u MMA-u, ali iznenadno je napustio sport u petom mjesecu 2020. godine. Cejudo je tražio više novca i poštovanja od strane UFC-a te je zaprijetio povlačenjem iz sporta, ukoliko mu UFC ne pruži ono što traži. UFC-ovi čelnici nisu pristali na ucjenu i Cejudo se jednostavno umirovio. Velika šteta, jer tada 33-godišnji Henry bio je na svom vrhuncu i tko zna koliko bi još velikih pobjeda upisao u periodu koji je uslijedio.

Tri godine izdržao je Cejudo u mirovini, ali dulje nije mogao. U osmom mjesecu protekle godine Cejudo se vratio borbom protiv Aljamaina Sterlinga, za pojas u bantam kategoriji. Sterling je porazio Cejuda nakon pet rundi dobre borbe i Cejudo je shvatio kako su se vremena promijenila, a on više nije dominantan kao nekoć.

Pokušat će Cejudo ipak još jedanput doći do pojasa, a njegov put ka novom ‘‘title shotu‘‘ započinje ovaj vikend, u ranim nedjeljnim satima. Henry će nastupiti na UFC 298 eventu, a protivnik će mu biti Merab Dvalishvili. Porazi li Meraba, Cejudo bi mogao izboriti novi napad na titulu.

Neće mu biti lako, jer Merab Dvalishvili po mnogima je najbolji borac te kategorije, bolji čak i od prvaka Seana O‘Malleyja. Svjestan je i Cejudo težine zadatka, a ususret tom meču, Cejudo je napravio veliku promjenu.

Naime, Henry se razišao s Ericom Albarracinom, svojim dugogodišnjim trenerom. Cejudo i Albarracin surađivali su od 2012. godine, postizali su sjajne rezultate zajedničkom suradnjom, ali Cejudo se odlučio na promjenu nakon poraza od Sterlinga. Zanimljivo je kako u sklopu UFC Countdown videa možete pogledati Cejuda i Albarracina dok vode razgovor u kojem Cejudo zapravo poručuje Ericu da je otpušten.

‘‘Mrzim druga mjesta, ali znam koje sam greške napravio.‘‘, započeo je Cejudo, a zatim je uslijedila scena tijekom koje Cejudo prilazi svom dugogodišnjem treneru.

‘‘Nisam htio razgovarati s tobom ispred cijelog tima. Sa mnom si od mojih posljednjih kvalifikacija za Olimpijske igre (2012. godine). Uvijek si bio uz mene, ali želim ti reći da se za ovaj trening kamp rješavam određenih trenera, a to uključuje i tebe.‘‘, poručio je Cejudo Ericu Albarracinu, a trener je ostao vidno šokiran.

‘‘Cilj je uvijek bio isti, a to je da postaneš najboljim borcem svih vremena. To je i za mene bilo ostvarenje sna.‘‘, riječi su Albarracina, a Cejudo ga je nazvao ‘‘najvećim trenerom svih vremena i najnesebičnijom osobom koju možete upoznati.‘‘

Mnogi fanovi na društvenim mrežama smatraju da je Cejudo pogriješio i da nije rješenje razići se s tako kvalitetnim trenerom već nakon jednog poraza. Ipak, Cejudo ima pravo donositi odluke, a očito vjeruje da su mu potrebne promjene uoči meča s Dvalishvilijem. Hoće li se promjena isplatiti, saznat ćemo krajem ovog tjedna.

Kompletnu epizodu UFC Countdowna možete pogledati u videu ispod ovog teksta.

Linker
30. travanj 2024 06:02