UFC

(VIDEO) ‘Jesmo ih! Ovo je neraskidiva veza‘: Henry Cejudo i Eric Albarracin ipak nisu raskinuli suradnju

Eric Albarracin (lijevo) i Henry Cejudo (desno)

 Instagram (henry Cejudo)
‘‘Triple C‘‘ je spasio svoj obraz nakon poprilično neočekivanog poteza koji smo vidjeli ranije ovaj tjedan

Mnoštvo kritika privukao je Henry Cejudo zbog situacije koja je prikazana u sklopu UFC 298 ‘‘Countdown‘‘ videa. ‘‘Triple C‘‘ je pred kamerama odlučio otpustiti Erica Albarracina, trenera s kojim surađuje još od 2012. godine.

‘‘Mrzim druga mjesta, ali znam koje sam greške napravio.‘‘, započeo je Cejudo, a zatim je uslijedila scena tijekom koje Cejudo prilazi svom dugogodišnjem treneru.

‘‘Nisam htio razgovarati s tobom ispred cijelog tima. Sa mnom si od mojih posljednjih kvalifikacija za Olimpijske igre (2012. godine). Uvijek si bio uz mene, ali želim ti reći da se za ovaj trening kamp rješavam određenih trenera, a to uključuje i tebe.‘‘, poručio je Cejudo Ericu Albarracinu, a trener je ostao vidno šokiran.

‘‘Cilj je uvijek bio isti, a to je da postaneš najboljim borcem svih vremena. To je i za mene bilo ostvarenje sna.‘‘, riječi su Albarracina, a Cejudo ga je nazvao ‘‘najvećim trenerom svih vremena i najnesebičnijom osobom koju možete upoznati.‘‘

Mnogima nije bila jasna Cejudova odluka, a posebno je nejasno zašto je pred kamerama napravio nešto takvo. Ray Longo i Alexander Volkanovski javno su kritizirali Cejuda i bili su poprilično oštri.

Henry, ako je ovo istina, ti si jedno smeće, da ti to odmah kažem. Apsolutna ludost. Zato ne vjerujem. Ne mislim da je toliki s**onja da to učini. Mislim da nije. Ne shvaćam.‘‘, zaključio je Volkanovski, prvak UFC-ove velter kategorije, dok je Ray Longo rekao kako se radi o ‘‘smećarskom potezu‘‘.

No, čini se da je ovo bio još jedan ‘‘igrokaz‘‘ u režiji Henryja Cejuda. Naime, kamere su zabilježile Cejuda i Albarracina u predvorju hotela u Anaheimu, ususret ovotjednom UFC 298 eventu.

‘‘Bill Belichick i Tom Brady, Phil Jackson i Michael Jordan. Zar mislite da bi se on ikad razišli? Dajte, molim vas.‘‘, govorio je Albarracin okupljenima, zatim je uslijedilo rukovanje i zajedničko fotografiranje, a Cejudo je poručio:

‘‘Samo da znate, ovo je najveći borilački trener svih vremena. Ovo je neraskidiva veza.‘‘, a u sklopu objave na Instagramu, Henry je još dodao:

‘‘Zajedno smo započeli sve ovo, zajedno ćemo i dovršiti.‘‘

Zanimljivo je kako Albarracin u spomenutom videu navodi da će ‘‘sjediti u prvom redu, ispijati će ‘Secret Juice‘ i gledat će Henryja Cejuda kako pobjeđuje Meraba Dvalishvilija i osigurava još jedan napad na titulu.‘‘

Mnogi se i dalje pitaju znači li to da će Eric gledati meč s tribina (iz prvog reda) ili taj ‘‘prvi/prednji red‘‘ označava kut Henryja Cejuda.

‘‘Jesmo ih!‘‘, riječi su Henryja Cejuda na kraju videa, a sve to upućuje na nastavak suradnje između Cejuda i Albarracina. Henry je time spasio svoj obraz, ali mnogi se pitaju ‘‘Čemu sve ovo?‘‘ i zašto su Cejudo i Albarracin trebali takvu ‘‘predstavu‘‘.

Linker
29. travanj 2024 21:57