UFC

(VIDEO) Isključivo poštovanje i sportski duh: Pogledajte susret Volkanovskog i Makhacheva direktno nakon meča

Islam Makhachev i Alexander Volkanovski

 Twitter, Ufc
Prava je šteta što je ovo rivalstvo završilo ovdje, te što nećemo gledati i treću borbu između ova dva velikana ovoga sporta

Islam Makhachev je protekle subote obranio svoj pojas u lakoj kategoriji po drugi puta, a oba puta je to bilo protiv istog protivnika. U njihovom međusobnom revanšu, Makhachev je nokautirao Volkanovskog u prvoj rundi i tako potvrdio pobjedu iz prvog meča, iako nije puno onih koji su očekivali da će to učiniti ovako brzo i lako.

Prvak perolake kategorije je u ovaj meč ušao bez ikakvog kampa i priprema samo deset dana ranije, no to nikako ne oduzima ništa od spektakularne pobjede Makhacheva. Dakako, šteta je što nismo gledali barem nekoliko rundi reprize iz prošloga meča, no ovako je za Islama još i bolje.

Volkanovski i Makhachev su dva velika borca i dva velika prvaka, a među njima je vladao isključivo ntjecateljski duh. Nikada tu nije bilo zle krvi i nepotrebnih riječi, a ovog su vikenda to dokazali i nakon borbe.

Naime, odmah nakon meča, Volkanovski je došao Islamu u svlačionicu i pružio mu ruku, što je vidno Islamu bilo vrlo drago. Primjer su ova dva borca za apsolutno sve borce na svijetu, a video ovog susreta možete pogledati ovdje:

Prava je šteta što je ovo rivalstvo završilo ovdje, te što nećemo gledati i treću borbu između ova dva velikana ovoga sporta. Sada će se obojica okrenuti svojim izazivačima, a Islam je najavljivao i prelazak u velter kategoriju. Možda ipak još uvijek nije vrijeme za to jer u lakoj kategoriji ima itekako dosta posla, iako se mora priznati da bi meč između njega i pobjednika Edwards – Covington bio pravi spektakl.

Linker
06. svibanj 2024 01:37