UFC

(VIDEO) Islam i Volkanovski sukobljavali se na presici: ‘Trebaš mi zahvaliti, u subotu ću ti pokazati svoju moć!‘

Islam Makhachev i Alexander Volkanovski

 Screenshot/YouTube (UFC)
Glavne zvijezde predstojeće UFC 294 priredbe bile su vrlo razgovorljive na medijskoj konferenciji

Samo dva dana dijele nas od subotnje UFC 294 priredbe, a povodom spektakularnog "eventa" u Abu Dhabiju danas je održana i medijska konferencija, nakon koje je uslijedilo prvo službeno sučeljavanje. U primarnom fokusu bili su glavni akteri, prvenstveno Islam Makhachev i Alexander Volkanovski, koji će (ponovno) odmjeriti snage u glavnoj borbi večeri, a njih su dvojica bili itekako raspoloženi i razgovorljivi na presici, te ulazili u brojne rasprave.

"Osjećam se odlično, pogledajte ljude...svi su na mojoj strani. Svi su na mojoj strani sada, čovječe, sve je drugačije nego posljednji put u Australiji", rekao je Makhachev odgovarajući na prvo novinarsko pitanje, nakon čega je uslijedila instantna "Volkova" replika: "Potrebne su mu sve prednosti koje može dobiti. To je sve o čemu on razmišlja. Meni ne treba ništa od toga. Imam ove ruke - to je sve o čemu ja brinem. Oslanjam se na svoje vještine, ne na publiku".

"Svi znaju što ti trebaš...samo novac, to je to", nadovezao se Islam, pa u odgovoru na sljedeće pitanje dodao: "Što on ulaže, samo je došao zaraditi novac. Ne donosi svoj pojas, ja sam taj koji riskira svoj pobjednički niz i svoj pojas". Nakon toga je ponovno intervenirao Volkanovski i rekao: "Ne znam kakav on ‘mindset‘ ima, ali ja želim osvetiti svoj poraz. Moja ruka nije bila podignuta i to me boli, a sada to moram učiniti s rokom od 12 dana. Prihvatio sam to".

"Trebaš mi zahvaliti... Mogao sam izabrati bilo kojeg drugog protivnika. Imamo Gamrota, imamo Poiriera, svi su spremni za ovu borbu za pojas, ali dajem ti drugu priliku. Reci hvala - to je to", uzvratio mu je Makhachev.

Situacija se ponovno zahuktala kada je na red došlo pitanje o rehidraciji. O toj se temi puno pričalo nakon njihovog prvog meča na UFC 284 priredbi u Australiji, budući da se Islam tada požalio kako je imao manje vremena za rehidraciju, budući da je "down under" službeno vaganje bilo kasno poslijepodne, za razliku od onog uobičajenog jutarnjeg. Sada je taj element ponovno bio unešen u priču, nakon što je Volkanovski upitan kako će se nositi sa snažnijim Makhachevim koji će, prema riječima novinara, biti u boljem stanju budući da će imati više vremena za rehidraciju.

"Hoćeš li mi reći da mu rehidracija od 30 i nešto sati nije bila dovoljna?", upitao je kralj perolake kategorije, pa nastavio: "Hoće li biti jači s 40 sati? Je li to doista ono na što se ovdje oslanjamo? Ne oslanjate se na svoje vještine? Ne shvaćam".

Islam mu, dakako nije ostao dužan, te mu je, uz osmijeh, poručio: "Budi strpljiv... Pokazat ću ti svoju moć i sve ostalo u subotu navečer".

Cijeli medijsku konferenciju možete pogledati u nastavku.

Linker
19. svibanj 2024 02:22