UFC

(VIDEO) Iz svih kuteva pogledajte do sada najimpresivniji UFC udarac Khamzata Chimaeva

Khamzat Chimaev

 screenshot (YouTube, UFC)
Na Fight Islandu "hype" se aktivirao, a pobjedom nad Geraldom Meerschaertom se potvrdio

U ljeto 2020. godine na UFC-ovom Fight Islandu pojavio je Khamzat Chimaev. Borac iz švedskog Allstars tima savršeno je iskoristio priliku koja mu se pojavila nakon pozitivnog COVID-19 testa Duška Todorovića. U deset dana odradio je dvije borbe, u obje uvjerljivo pobijedivši, a prezentirao je i svoj zanimljivi karakter.

Bilo je jasno da Chimaev posjeduje kvalitetu, no činjenica je i to da se borio protiv dvojice slabijih protivnika, boraca koji u UFC-u nisu prezentirali kvalitetu dostojnu mjesta u najvećoj svjetskoj MMA promociji. Upravo zbog toga trebala mu je jedna pobjeda nad dokazanim borcem. UFC mu je odlučio dati priliku da nju, u rujnu iste godine, ostvari protiv Geralda Meerschaerta.

Iskusni Amerikanac trebao je biti pravi ispit, no pao je već od prvog udarca u borbi. Mnogi će reći kako ga je poljuljala cijela priča oko "Borza" te da nije mentalno stabilan ušao u okršaj. Njegov izraz lica također govori u prilog tome, no ne mijenja to činjenicu da ga je Chimaev pogodio stvarno impresivnim udarcem.

Pred iduću Khamzatovu borbu, koju će 9. travnja odraditi protiv Gilberta Burnsa, UFC je odlučio prisjetiti se spomenute pobjede, tako da su Khamzatov do sada najimpresivniji i najbolji udarac prikazali iz svih kuteva. Imate ih priliku pogledati i još jednom se uvjeriti kako ovaj borac nije samo impresivan hrvač nego ima što ponuditi u svim aspektima MMA-a.

Hoće li to što Chimaev posjeduje biti dovoljno za pobjedu nad Burnsom? Jedva čekamo saznati!

Linker
13. travanj 2024 15:07