UFC

(VIDEO) Jedno od najvećih iznenađenja u protekloj godini: Prisjetite se kako je Du Plessis uništio Roberta Whittakera

Dricus Du Plessis

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Bila je to večer nakon koje nitko više nije sumnjao u kvalitete Dricusa Du Plessisa

Dricus Du Plessis borac je kojem MMA javnost od početka njegove UFC karijere pronalazi nedostatke i konstantno slušamo kako će ‘‘prvi pravi protivnik razotkriti Dricusa‘‘.

Naslušali smo se analiza o Dricusovim kondicijskim problemima, tehničkoj nepotkovanosti, pa čak i ‘‘sreći‘‘ koja ga neće uvijek pratiti. Robert Whittaker trebao je biti borac koji će potvrditi sve te kritike koje su dolazile na račun Južnoafrikanca.

Whittaker i Du Plessis imali su zakazan meč za 8. srpnja (sedmi mjesec) protekle godine. UFC 290 event bio je poprište njihovog meča, a pobjednik te borbe trebao je postati sljedećim izazivačem za pojas u srednjoj kategoriji.

‘‘Bookmakeri‘‘ također su vjerovali da Dricus Du Plessis nije toliko dobar da bi parirao Whittakeru. ‘‘Reaper‘‘ je bio velik favorit prema mišljenju kladionica, a koeficijent na njegovu pobjedu u prosjeku je iznosio oko 1,25. od 3,60 do 4,00 iznosio je koeficijent na slavlje Du Plessisa.

Sve te okolnosti dovele su nas do ponajvećeg iznenađenja u prošloj kalendarskoj godini, barem kad su u pitanju mečevi pod okriljem UFC-a. Du Plessis nije mario za status velikog autsajdera, zapravo je i naviknut na tu ulogu.

Neustrašivo je Du Plessis ušao u meč protiv Roberta Whittakera, nije bio impresioniran svojim protivnikom, kao niti činjenicom da je status izazivača u igri. Već u prvoj rundi vidjelo se da bi Dricus mogao biti jako nezgodan protivnik za Whittakera, a potvrdu smo dobili sredinom druge runde kada je borba zapravo i završila.

Tehničkim nokautom Du Plessis je porazio Whittakera, ali status sljedećeg izazivača je odbio, jer nije bio spreman napasti pojas već u devetom mjesecu. Trebao je Dricus vremena za oporavak od ozljeda, a priliku za osvojiti titulu imat će 20. siječnja (1. mjesec) na UFC-ovom eventu u Kanadi.

Ususret tom eventu (UFC 297), UFC je podijelio snimku meča između Dricusa i Whittakera. Video je ispod ovog teksta, a vrijedi se prisjetiti Dricusove maestralne izvedbe protiv bivšeg prvaka UFC-ove srednje kategorije.

Linker
26. travanj 2024 00:40