UFC

(VIDEO) Te večeri je pao Israel Adesanya: Prisjetimo se maestralne izvedbe Seana Stricklanda i osvajanja pojasa!

Strickland vs. Adesanya

 Ufc
Da ste bilo koga na svijetu pitali početkom 2023. godine, tko će na kraju iste završiti kao prvak srednje kategorije, sigurni smo da nitko ne bi spomenuo Seana Stricklanda

Trebala je to biti još jedna rutinska obrana titule od strane Isralea Adesanye, kakvih je u svojoj karijeri imao gomilu. Nitko nije puno očekivao od Seana Stricklanda, pogotovo kada se uzme u obzir da je u meč ušao kao zamjenski protivnik, te iako se nije radilo o potpunom ‘‘short noticeu‘‘, nije imao puni kamp.

Dricus Du Plessis je trebao biti umjesto njega na tom mjestu, no kako je ozlijedio stopalo i tek se borio protiv Whittakera, zajedno sa svojim timom odlučio je ipak ne nastupiti protiv Adesanye tako rano. Strickland je bio tek druga opcija, samo da se meč održi, tako da je Adesanya odlučio upravo protiv njega braniti pojas.

No, odluka je izgleda bila pogrešna.

Strickland se te večeri pojavio neopterećen, nije imao puno toga za izgubiti, a uprvo ga je to učinilo i najopasnijim. Punih pet rundi dominirao je Adesanyu, hodao za njim i tjerao ga da se bori leđima priljubljenima uz žicu. U jednom trenutku ga je uzdrmao, poslao na pod i skoro završio, a sve to govori u prilog maestralnoj partiji Seana Stricklanda, novog prvaka srednje kategorije.

Da ste bilo koga na svijetu pitali početkom 2023. godine, tko će na kraju iste završiti kao prvak srednje kategorije, sigurni smo da nitko ne bi spomenuo Seana Stricklanda. To je uistinu bilo ogromno iznenađenje u 2023. godini, možda i najveće, a sada će protiv Du Plessisa osvojeni pojas pokušati i obraniti.

Dok čekamo UFC 297 koji je na rasporedu ovoga mjeseca, prisjetimo se kako je Strickland srušio Adesanyu i kući odnio UFC-ov pojas prvaka svijeta.

Linker
30. travanj 2024 03:54