UFC

(VIDEO) Jiri Prochazka odlučio je s kime se želi boriti: ‘Pokazat ću vam zašto sam prvak!‘

Jiri Prochazka

 CTK/Alamy/Alamy/Profimedia
Prvak UFC-ove poluteške kategorije uputio je prozivku borcu kojeg vidi kao sljedećeg protivnika

Vrlo jasna situacija bila je u poluteškoj kategoriji velikim dijelom ove godine. Jiri Prochazka i Glove Teixeira trebali su se obračunati za titulu prvaka poluteške kategorije, dok su Aleksandar Rakić i Jan Blachowicz imali ugovoren meč za sljedećeg izazivača.

Situacija se zakomplicirala već u meču između Blachowicza i Rakića. Poljak je pobijedio, ali do pobjede je došao zbog Rakićeve ozljede koljena. Postavljala su se pitanja zaslužuje li Blachowicz napasti titulu nakon takve pobjede, no čekao se meč između Glovera i Prochazke kako bi situacija postala jasnijom.

Teixeira i Prochazka dodatno su sve zakomplicirali. Češki borac slavio je u tom meču i postao je novim prvakom, ali bio je to nevjerojatno tijesan i neizvjestan meč te ponajbolja borba u ovoj godini. Dojam je kako su Teixeire sekunde dijelile od pobjede, ali nepažnjom je završio ugušen od strane Prochazke.

Brazilac bi rado priliku za revanš, ali i Jan Blachowicz nada se svom ‘‘title shotu‘‘ i prilici da vrati pojas u svoje vlasništvo. Prochazka je jedno vrijeme isticao kako bi se radije borio protiv Jana te da ga smatra većim izazovom, ali čini se da se predomislio. Naime, ESPN je na svojoj Facebook stranici podijelio Prochazkinu poruku koja glasi.

‘‘Odlučio sam se u vezi sljedeće borbe i želim se boriti protiv Glovera. Ne zato što će to biti još jedna velika borba, nego samo iz jednog razloga. Moja izvedba bila je loša u prvom meču. Pokazat ću vam zašto sam prvak. Mislim da Glover to zaslužuje. Stoga evo ponude. Pokazat ću vam zašto sam prvak.‘‘

Dakle, Jiri je spreman pružiti Gloveru revanš jer želi dokazati da je bolji borac od njega. Njegova pobjeda u prvom meču bila je daleko od uvjerljive, a zapravo bi itekako zanimljivo bilo vidjeti što će se dogoditi u revanšu. Gloveru Teixeiri nije preostalo još puno do kraja karijere i teško je reći da ovaj revanš nema smisla.

Sada je UFC na potezu.

Linker
20. travanj 2024 12:33