UFC

(VIDEO) Jiri Prochazka uputio prozivku Jamahalu Hillu: Češki borac učinio je to u sebi svojstvenom stilu

Jiri Prochazka

 Instagram (jiri Prochazka)
Donedavni prvak UFC-ove poluteške kategorije sa strane promatra što se događa pri vrhu kategorije

UFC-ova poluteška kategorija dobrano se ispremiješala kroz protekla dva mjeseca. Sve je započelo krajem 11. mjeseca kad su UFC i Jiri Prochazka javno obznanili da je češki borac pretrpio tešku ozljedu ramena i zbog toga je napustio tron UFC-ove poluteške kategorije.

Nije Prochazka htio kočiti kategoriju i svojim potezom pobrao je velike simpatije javnosti. Nakon što je Prochazka obznanio svoju ozljedu, bilo je jasno da se meč između njega i Glovera Teixeire neće dogoditi na UFC 282 eventu održanom u 12. mjesecu prošle godine. Brazilac je odbio meč protiv Ankalaeva, a UFC je reagirao tako što su meč između Jana Blachowicza i Magomeda Ankalaeva učinili borbom za novog prvaka.

Ta borba završila je neriješenim ishodom i UFC je ponovno trebao borbu za titulu. Tada je Glover Teixeira došao na svoje, a Brazilac je uparen s Jamahalom Hillom, borcem koji je do netom završenog vikenda zauzimao sedmo mjesto u poretku izazivača UFC-ove poluteške kategorije. Hill je dobio priliku kakva se ne propušta i sjajno ju je iskoristio.

Nakon 25 minuta borbe na UFC 283 eventu održanom u Rio de Janeiru, američki poluteškaš slavio je jednoglasnom odlukom sudaca (50-44 x3). Demolirao je Hill iskusnog Teixeiru koji se i umirovio nakon teškog poraza, a malo tko bi prije dva mjeseca predvidio da će Jamahal Hill ubrzo postati prvakom UFC-ove poluteške kategorije.

31-godišnji ‘‘Sweet Dreams‘‘ prvotno se trebao boriti tek u trećem mjesecu i to protiv Anthonyja Smitha, ali spletom raznoraznih okolnosti, postao je novim prvakom.

Sada se nameće pitanje tko će biti njegov prvi protivnik u meču kojim će braniti titulu. Dana White naveo je da će Prochazka iz kaveza izbivati možda i godinu dana, ali češki borac nada se puno bržem oporavku.

Sudeći po objavama na društvenim mrežama, Prochazka naporno radi ka oporavku i održava kondicijsku spremu koliko je to moguće, a uspije li se relativno brzo oporaviti, vjerojatno će upravo on biti sljedeći Hillov protivnik. Jiri vjeruje u to i putem Instagrama poslao je prozivku Jamahalu Hillu.

‘‘Čestitam. Dolazim, dolazim!‘‘, rekao je Prochazka u sebi svojstvenom stilu.

Sve u svemu, situacija pri vrhu poluteške kategorije dugo nije bila ovako zanimljiva. Hill je prvak, Prochazka želi vratiti pojas što prije, a na sami vrh s pravom pucaju i Magomed Ankalaev, Jan Blachowicz i Aleksandar Rakić. Borci poput Anthonyja Smitha, Nikite Krylova i Johnnyja Walkera također će se pokušati priključiti borbi za pojas, ali upitno je posjeduju li kvalitetu za nešto takvo.

Linker
19. travanj 2024 16:56