UFC

Kladionice objavile prve koeficijente za meč Hilla i Prochazke: Iznenadit će vas odabir favorita

Jiri Prochazka i Jamahal Hill

 Screenshot (youtube, Ufc)
Dvoboj dvojice vrhunskih poluteškaša možda ćemo gledati već ovog ljeta

Oko godinu dana izbivanja iz kaveza predviđalo se Jiriju Prochazki nakon što je krajem 11. mjeseca 2022. godine otkrio da je teško ozlijedio rame. Ubrzo je češki borac napustio titulu prvaka UFC-ove poluteške kategorije, a od prošlog vikenda prvak je Jamahal Hill.

Hoće li Hill prvu obranu titule tražiti baš protiv Prochazke ili će odraditi jedan meč prije povratka Čeha, teško je reći u ovom trenutku. Prema prvim prognozama, Prochazka bi se u kavez mogao vratiti tek krajem ove godine i to je vjerojatno predug period za čekanje. Ipak, ako je vjerovati Jiriju, on bi se u kavez mogao vratiti puno ranije od očekivanog.

‘‘Oporovaka teče odlično. Sljedeći tjedan putujem u Las Vegas kako bih nastavio rehabilitaciju i kako bih se izliječio što je brže moguće. Ne želim previše žuriti, ali oporavak teče puno bolje nego smo svi očekivali i sretan sam zbog toga. Mislim da bih se mogao vratiti u sedmom ili osmom mjesecu. Za šest ili sedam mjeseci otprilike. Ne želim požuriti s nečim. Moram biti siguran da moje tijelo radi na 200 posto, a vjerujem da će to biti moguće tijekom ljeta. Samo me pustite da radim na tome i vratit ću se u najkraćem mogućem roku. Ne znam hoće li me Hill čekati d oljeta. To bi bilo najbolje, jer ja oštrim svoja oružja za njega. Ako se on želi boriti s nekim prije toga, nema veze. Kao što rekoh, želim da poluteška kategorija bude aktivna.‘‘, poručio je Prochazka prekjučer u MMA Houru.

Kad je u pitanju njihov potencijalni meč, kladionice su objavile prve koeficijente. Pomalo iznenađujuće, favorit je Jamahal Hill. Koeficijent na njegovu pobjedu iznosi 1,80, dok koeficijent na Prochazkinu pobjedu iznosi 2,05. Njihovi mečevi protiv Glovera vjerojatno su ostavili utjecaj na ‘‘bookmakere‘‘. Prochazka je bio 30-ak sekundi udaljen od poraza, ali uspio je doći do pobjede ‘‘submissionom‘‘ u posljednjim trenucima borbe. Jamahal Hill s druge strane dominirao je od početka do kraja i uvjerljivo je došao do pobjede na bodove. Treba uzeti u obzir da se Prochazka trenutno oporavlja od jako teške ozljede i upitno je u kakvom će se izdanju vratiti u kavez. Unatoč favoriziranju Hilla, Prochazka niti najmanje ne sumnja u svoje sposobnosti.

‘‘Hill je na papiru najbolji poluteškaš na svijetu, samo na papiru. Ja sam i dalje ovdje, a naporno radim da ponovno budem najbolji i na papiru. Ali naravno da se smatram najboljim poluteškašem na svijetu. To je moje mišljenje.‘‘, poručio je Prochazka.

Inače, prije nekoliko dana Prochazka je uputio prozivku Jamahalu Hillu i tim videom nasmijao je mnoge MMA fanove. Hill je sada uzvratio na vrlo sličan način, a Jirijevu prozivku i Hillov odgovor možete pogledati u videu ispod ovog teksta.

Linker
08. travanj 2024 08:16