UFC

(VIDEO) Jon Jones opisivao borce iz UFC-a: ‘Stipe Miočić? Najveći ikad‘

Jon Jones i Stipe Miočić (desno)

 Screenshot (instagram, Espn Mma; Youtube, Ufc)
Veliki Jon Jones uvijek u hvalospjevima priča o našem Stipi Miočiću

28 profesionalnih nastupa i 26 pobjeda upisao je Jon Jones u svojoj dosadašnjoj karijeri. Poraz je upisao samo od Matta Hamilla, a radilo se o diskvalifkaciji zbog nedozvoljenih udaraca. Jedan meč završio je ‘‘no contestom‘‘ (bez pobjednika), a radi se o borbi u kojoj je Jones nokautirao Daniela Cormiera, ali pobjeda mu je poništena zbog pada na doping.

Osim toga, Jones je vlasnik niza fantastičnih postignuća unutar UFC-a. Titulu u poluteškoj kategoriji osvajao je u dva navrata, a ukupno 11 puta uspješno je obranio pojas. U mečevima za titulu slavio je ukupno 14 puta i time drži UFC-ov rekord, a vlasnik je još mnoštva raznoraznih rekorda.

Sve to čini ga po mnogima najvećim borcem u povijesti, a taj status dodatno bi pojačao osvajanjem titule u teškoj kategoriji. Priliku za to dobit će ovog vikenda na UFC 285 eventu. Protivnik će mu biti Ciryl Gane, ali Jon Jones na meti ima još jednog teškaša.

Više puta je Jones isticao da je Stipe Miočić teškaš s kojim se želi obračunati, jer hrvatsko-američkog MMA borca smatra najvećim teškašem u povijesti. To je potvrdio i u razgovoru za ESPN. Naime, Jones je morao što kraće opisati nekoliko boraca koje su mu naveli, a među ponuđenim borcima našao se i Miočić.

‘‘GOAT (‘Greatest of all time‘/Najveći svih vremena)‘‘, bio je odgovor Jona Jonesa na upit što misli o Miočiću.

Jasno da je Jones time mislio reći da je Miočić najveći teškaš, jer sebe smatra općenito najvećim borcem u povijesti.

Među borcima koje su mu voditelji ESPN-a nabrajali, našao se i Ciryl Gane. Jones se prisjetio Ganeovog sudjelovanja na jednoj humanitarnoj nogometnoj utakmici i svog protivnika opisao je nazvavši ga ‘‘nogometašem‘‘.

Kojim epitetima je opisao Valentinu Shevchenko, Curtisa Blaydesa, Jirija Prochazku, Francisa Ngannoua, Daniela Cormiera itd., pogledajte u videu ispod ovog teksta.

Linker
22. travanj 2024 05:48